GORDANA TE TUŽI, GORDANA TI SUDI: Tadić je produžena ruka Dragana Čovića, Milorada Dodika i JOŠ PO NEKOG, cilj joj je nanijeti što veću štetu bošnjačkoj poslovnoj i političkoj zajednici!

U krugovima međunarodne zajednice davno, pradavno je demaskirana. To šta se tamo misli o njoj gora je varijanta od onoga što je govoreno o nekadašnjem predsjedniku Vrhovnog sudskog i tužilačkog vijeća.

  • Mini market

  • 21. Mar. 2021  21. Mar. 2021

  • 8

Glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić umislila je da je nedodirljiva! Ako se neko usudi formalno pokrenuti bilo kakvo propitivanje njenog očiglednog nerada i bjelodane nesposobnosti, ekspresno stiže krivična prijava, diže se cijeli pravosudni sistem koji je podjarmila i kreće haranga, piše politicki.ba.

Ona je personifikacija one narodne – kadija te tuži, kadija ti sudi.

Obrazac je uvijek isti: neko se drzne da nešto kaže ili napiše, ugasi se CMS u Tužilaštvu BiH i glavna tužiteljica svom pulenu dodijeli slučaj, ona ili on formira predmet i krene raditi sistemski mlin. U tom procesu „krivac“ je unaprijed osuđen na najstrožiju moguću kaznu, ali je tužiteljica frustrirana jer to nije, barem, višekratna smrtna presuda. Nezadovoljstvo Tadić potom „liječi“ druženjima s saradnicima koje je lično zaposlila ili prolaskom pored stana kojeg je izdala…Nije jednostavno glavnoj svetoj tužiteljici. Njeno oskudno pravno znanje i danas ne može pojmiti da – na primjer – smrtne kazne nema.

Također, njeno oskudno pravno znanje ne može joj pomoći da privatizaciju Tužilaštva BiH provede na kakav takav pravno-formalan način. Njenoj frustraciji ne pomažu ni savjeti i strpljive poduke koje dobija s najviših mjesta u Sarajevu.

Iako sluša, ona ne čuje baš sve. A ono što čuje, mukotrpno provodi. U krugovima međunarodne zajednice davno, pradavno je demaskirana. To šta se tamo misli o njoj gora je varijanta od onoga što je govoreno o nekadašnjem predsjedniku Vrhovnog sudskog i tužilačkog vijeća. Tadić je transparentna produžena politička ruka Dragana Čovića, Milorada Dodika i još po nekog. Njih svim sredstvima štiti.

Bijes provodi gdje može. I koliko može. Podsmjeh koji doživljava sve je glasniji i u samom Tužilaštvu BiH. No, ona se ne obazire. Gdje ne može "proći" gašenje CMS-a, mogu "anonimne prijave". Pišu ih i osobe zaposlene u Tužilaštvu, tvrdi se i u medijima, koje u toj instituciji nikako ne bi smjele raditi.

Svjesna je Tadić da joj ističe rok trajanja na poziciji gdje je trenutno. Kao i njeni (politički) patroni. Zato postaje sve osionija i bezobzirnija. Cilj joj je nanijeti što veću štetu bošnjačkoj poslovnoj i političkoj zajednici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...