U LAŽI SU KRATKE NOGE: Ovo je dokaz da "nositeljica" američkih sankcija Gordana Tadić ipak nije rekla potpunu istinu…

Ona je napisala da se ocjena rada odnosi na godinu u kojoj je i smijenjena s funkcije glavne tužiteljice BiH.

  • Mini market

  • 22. Apr. 2022  22. Apr. 2022

  • 2

Bivša glavna državna tužiteljica Gordana Tadić pohvalila se da je VSTV njen rad ocijenio “dobrim”. Međutim, prema dokumentu Kriteriji za ocjenjivanje rada tužilaca, ocjena “dobar” je srednja ocjena.

Rad Gordane Tadić nije ocijenjen ni “uspješnim” niti “naročito uspješnim”.

Ovi dokumenti to i potvrđuju:

Podsjetimo, tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić tvrdila je kako je objavila „materijalni dokaz“ kojim je Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH potvrdio da je dobro obavljala funkciju glavnog državnog tužitelja.

Tadić je na svom Facebook profilu objavila ocjenu rada za prošlu godinu, koju je potpisao predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija, a u kojoj je navedeno da dobro obavlja posao glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH.

Ona je napisala da se ocjena rada odnosi na godinu u kojoj je i smijenjena s funkcije glavne tužiteljice BiH.

No čini se da nije sve onako kako tvrdi smijenjena tužiteljica "nositeljica" američkih sankcija..

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...