"DOLE MJERE"; PROTESTI ISPRED PALATE: Ugostitelji i frizeri iz Banje Luke digli glas, POZIVAJU ŽELJKU CVIJANOVIĆ... (FOTO)

...da im pomogne i podsjećaju da se ona do sada uvijek odazivala na njihove apele.

  • Vijesti

  • 22. Mar. 2021  22. Mar. 2021

  • 0

Ugostitelji i frizeri iz Banje Luke i još nekoliko gradova iz RS okupili su se danas ispred Palate predsjednika Republike Srpske u Banjoj Luci.

U centru Banje Luke okupilo se nekoliko stotina građana koji traže finansijsku pomoć Vlade zbog zatvaranja objekata. Oni su izrazili svoje nezadovoljstvo novim epidemiološkim mjerama. Podsjetimo, od danas do 29. marta zabranjen je rad ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, kao i frizerskim salonima.

Okupljeni uzvikuju parole poput "Dole mjere", piše Klix.ba.

Oni kažu da nemaju ništa protiv zatvaranja, ali da traže pomoć od "države".

Pripadnici Žandarmerije su napravili kordon prema Palati. S druge strane okupljeni skandiraju "Lopovi", "Hajde, silo", "Hoćete krenuti na gladan narod". Na platou su i frizeri koji su došli da podrže ugostitelje, koji su, također, nezadovoljni zatvaranjem, prenosi "Srpskainfo".

Policija moli da se građani raziđu te je počela da legitimiše prisutne. Organizatori priznaju da skup nije prijavljen te da je u pitanju spontano okupljanje.

Vladan Šurlan, član Upravnog odbora Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma "Horeka RS", poručio je da je na početku krize bilo 14.000 zaposlenih u ugostiteljstvu, a da je sad tek nešto više od 10.000.

"Neophodno je da što prije sjednemo sa predstavnicima resornih ministarstava i nađemo rješenje. Djeca zaposlenih u realnom sektoru isto vole čokoladu kao i djeca zaposlenih u javnom sektoru", istaknuo je Šurlan.

Naglasio je da zaposleni u javnoj službi plate dobijaju upravo iz realnog sektora, koji je sada na koljenima.

"Niko ovdje nije došao iz hira, ovi ljudi ne znaju šta će sutra biti s njihovim porodicama. Pozivamo predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović da nam pomogne i podsjećamo da se ona do sada uvijek odazivala na naše apele. Medicinare podsjećamo da smo im pomagali u najtežim situacijama. Nije korektno da prozivaju privrednu granu koja je na koljenima" poručio je Šurlan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...