"NACIONAL" OPTUŽUJE BIVŠU PREDSJEDNICU: Kolinda je u kampanju ušla na nagovor Zdravka Mamića, koji je na nju potrošio milione!

List to naziva "šokantnim i senzacionalnim detaljima", odnosno "prvorazrednim indicijama koje ukazuju na to da je odbjegli šef Dinama korumpirao bivšu hrvatsku predsjednicu".

  • Regija

  • 23. Mar. 2021  23. Mar. 2021

  • 0

Novi broj "Nacionala" na naslovnici donosi tvrdnju da se Kolinda Grabar-Kitarović pristala kandidirati za predsjednicu tek kad joj je Zdravko Mamić kompenzirao visoku plaću koju je ranije primala u NATO-u.

"Nacional" to tvrdi pozivajući se na neimenovani izvor, blizak bivšoj hrvatskoj predsjednici.

List to naziva "šokantnim i senzacionalnim detaljima", odnosno "prvorazrednim indicijama koje ukazuju na to da je odbjegli šef Dinama korumpirao bivšu hrvatsku predsjednicu".

"Nacionalov" izvor tvrdi da je upravo Mamić potaknuo Kolindu Grabar-Kitarović na kandidaturu za predsjednicu, a kad se ona oko toga kolebala, jer bi kao hrvatska predsjednica imala mnogo manju plaću od one koju je imala kao visoka službenica NATO-a, on joj je tokom njezinog predsjedničkog mandata osigurao iznos koji bi joj pokrio razliku između plaće koju je zarađivala radeći za NATO i plaće koju je zarađivala kao predsjednica. Usto, tvrdi "Nacionalov" izvor, obilno je finansirao njezinu predsjedničku kampanju.

"Nacionalov" izvor govori da su isplate novca išle preko Mađarske te da joj je, osim nadoknade plaće, dao 500.000 eura za kampanju.

Potom ga je njezin savjetnik Mate Radeljić povezao s osječkim sucima, koji su vodili njegov proces pa ih je korumpirao, navodi list pozivajući se na izvor blizak bivšoj hrvatskoj predsjednici.

Na te tvrdnje objavljene u "Nacionalu", na Twitteru je danas reagirala Kolinda Grabar-Kitarović, prenosi Index.hr.

"Najsnažnije i u potpunosti odbijam navode 'Nacionala' u kojima se ističe kako je g. Zdravko Mamić na bilo koji način kompenzirao moje plaće ili privatne troškove tijekom predsjedničke kampanje. To su u potpunosti netočni navodi i laži", napisala je na Twitteru Grabar-Kitarović.

"Svi troškovi kampanje financirani su isključivo i jedino putem HDZ-a, čija sam bila kandidatkinja na predsjedničkim izborima. Pitam se kome ove objede i lažni navodi idu u korist" napisala je bivša predsjednica.

Podsjetimo, Kolinda Grabar-Kitarović je, nakon što je o tome pisao niz medija, u razgovoru za Novu TV 2017. godine priznala da joj je "Mamić organizirao razne večere".

Usto, poznato je da je HDZ primao donacije od Mamića za predsjedničku kampanju Kolinde Grabar-Kitarović, što je 2014. godine priznao i tadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko

"On je donator, u čemu je problem ako je sve po zakonu", rekao je tada Karamarko.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...