NAKON PANIKE U HRVATSKOJ: Osuđeni Zoran Mamić javio se telefonom po prelasku bh. granice

Budući da je Zoran Mamić pravosnažno osuđen, u Hrvatskoj je nastala panika hoće li se vratiti ili ostati u BiH, kao što je to učinio njegov brat Zdravko Mamić.

  • Regija

  • 24. Mar. 2021  24. Mar. 2021

  • 2

"Već smo se vratili. Prešli smo granicu, sad smo već kod Splita", rekao je u telefonskom razgovoru za "Jutarnji list" Zoran Mamić, koji je jučer otišao u BiH.

Budući da je Zoran Mamić pravosnažno osuđen, u Hrvatskoj je nastala panika hoće li se vratiti ili ostati u BiH, kao što je to učinio njegov brat Zdravko Mamić.

Budući da Mamiću Županijski sud u Zagrebu još nije poslao poziv za izdržavanje zatvorske kazne, on je i dalje slobodan čovjek te nije bilo nikakvih zapreka da otputuje u bilo koju državu. 

Mamićevi advokati još su jučer medijima rekli kako će se on vratiti u državu, a Mamić je prije nekoliko dana u intervjuu rekao kako on ne bježi nikud te da će, ako bude potrebno, ostati u Hrvatskoj i odslužiti kaznu zatvora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...