„MAJKU IM JE**M LOPOVSKU, OVO JE OGLEDALO VLASTI RS-a…“: Mektić konsterniran potezom Dodikovog režima, odmah je uzeo stvari u svoje ruke

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić aktivan je na društvenim mrežama.

  • Mini market

  • 26. Mar. 2021  26. Mar. 2021

  • 0

Tako je Mektić, vidno iznerviran, reagirao na odluku vlasti u bh. entitetu Republika Srpska da isključe struju višečlanoj porodici zbog duga od 300 konvertibilnih maraka.

Naime, zbog 300 maraka duga, jedanaestočlana porodica Đuričić iz sela Velika Sočanica kod Dervente odnedavno živi u mraku. Kažu da za dug nemaju novca, jer su im jedina sigurna primanja dječiji i materinski dodatak za najmlađe djete.

Đuričići su primjer sloge, ljubavi i borbe za goli život. Majka Gordana prinuđena je da se snalazi kako da skroman dječiji i materinski dodatak i dnevnice koje muž Vladimir povremeno zaradi, rasporedi za devetoro djece.  

Dok čekaju da u njihov skromni dom stigne i deseti član porodice, dodatnu muku stvara im isključena struja zbog svega 300 maraka neplaćenog duga.

„Majku im je**m lopovsku, porodici sa devetero male djece isključiti struju. Ovo je ogledalo vlasti RS-a. Molim da mi bilo ko kome je poznat njihov broj telefona isti dostavi putem tw, ja ću im sutra uplatiti struju. Hvala“, poručio je Mektić koji se nedugo nakon ove objave zahvalio na kontakt telefonu i obećao pomoć.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...