OMRAŽENA BILJKA ČINI ČUDA: Nevjerovatno je za koje je sve bolesti dobro piti čaj od koprive

Ponekad u potrazi za rješenjem naših zdravstvenih problema zaboravimo na to da nam je priroda već dala sve potrebno za zdravlje i da su nam nadohvat ruke prirodni i besplatni lijekovi.

  • Zdravlje

  • 26. Mar. 2021  26. Mar. 2021

  • 0

Kopriva je jedna od najkorisnijih ljekovitih biljaka. Svi dijelovi koprive – stabljika, lišće, korijen i cvijet – imaju ljekovita svojstva.

U drevna vremena kopriva je bila vrlo cijenjena.

Kopriva je najbolja biljka za čišćenje i poboljšanje krvi. Pozitivno djeluje na gušteraču i pomaže snižavanju nivoa šećera u krvi. 

Kopriva liječi upale urinarnog trakta i stimulira rad crijeva. Zbog toga koprivu preporučuju kao dio proljetnog čišćenja organizma.

U biljnoj medicini čaj od koprive se koristi za bolesti jetre i žuči, za poremećaje sna, kod tumora slezene, za grčeve u stomaku, čireve, bolesti pluća itd.

Čaj se pije 4 sedmice. Nemojte čaj zakuhati, jer će to uništiti dragocjene sastojke. Možete piti 1 čašu čaja od koprive svaki dan tokom cijele godine radi prevencije. Čaj od koprive također je blagotvoran kod virusnih i bakterijskih infekcija.

Ako imate manjak željeza u organizmu i osjećate se umorno i beskorisno, kopriva je to što vam treba! Kopriva sadrži puno željeza i uspješno se koristi kod anemije.

Nakon određenog vremena, opet ćete se osjećati puni energije i zdravlja.

Čaj od koprive je diuretik i zbog toga se može koristiti kod vodene bolesti. Izgrađuje krv i zbog toga je dobrotvoran kod mnogih bolesti krvi.

U kombinaciji s drugim ljekovitim biljem, kopriva se može uspješno koristiti za liječenje leukemije.

Ljudi koji pate od alergije, uključujući peludnu groznicu, također bi trebali piti čaj od koprive.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...