DODIKOV PLAĆENIK NE POSUSTAJE: Milan Tegeltija o Srbima, Bošnjacima, Aliji Izetbegoviću i otcjepljenju Republike Srpske

Milan Tegeltija, bivši predsjednik VSTV-a, a danas savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, već mjesecima je na specijalnom zadatku.

  • Društvo

  • 02. Apr. 2021  02. Apr. 2021

  • 2

Cilj je na društvenim mrežama "vlastitim stavovima" dodatno uzburkati duhove te "dubokoumnim" promišljanjima podići temperaturu do maksimuma.

Jedan od posljednjih dokaza tome je i njegova objava na Twitteru.

„U zajedničkoj državi sa Srbijom, Srbi su bili u jedinstvu sa svojom matičnom zemljom pa su mogli prepuštati Bošnjacima i više nego što im je u BiH pripadalo. Kad nema zajedničke države, Srbi u BiH uzimaju sve što im u BIH pripada. Priča o gradj. državi je neostvariva fikcija“, napisao je Tegeltija pa sam sebe citirao:

„Nakon 30 god. objektivno šta su to Bošnjaci dobili s Alijinom nezavisnom BiH, a što nisu imali u zajedničkoj državi sa Srbijom, čak su bili u puno boljoj poziciji tada. Jednog dana će se isto tako postavljati pitanje, šta su to Bošnjaci dobili što su bili protiv otcjepljenja RS“, poručio je Dodikov savjetnik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...