UKOLIKO VAS MUČI LOŠ ZADAH I IMATE PROBLEMA S BOLESTIMA ZUBNIH DESNI: Isprobajte ova rješenja iz prirode, mnogima su pomogla…

Loš zadah može biti posljedica bakterija nagomilanih između zuba i na površini jezika, bolesti zubnih desni ili loše probave.

  • Zdravlje

  • 04. Apr. 2021  

  • 0

Rjeđe je u pitanju bolest unutrašnjih organa, poput jetre.

Štogod bilo uzrok, pravilna higijena usne šupljine ublažit će ili čak odstraniti ovaj problem.

Ne samo što će vam pomoći osvježiti dah, nego će ujedno zaštititi vaše zube i desni.

Primijenite ova biljna sredstva u kombinaciji s redovnim higijenskim mjerama i uživajte u svježem dahu u svakom trenutku vašeg dana.


Klorofil


Ljudi su već od davnina primijetili da im je dah svježiji nakon što pojedu zeleno lisnato povrće.

To je zasluga klorofila, hemijskog spoja i pigmenta koji lišću daje zelenu boju.

Osim što uništava mikrobe u ustima i tako pomaže u borbi protiv neugodnih mirisa u usnoj šupljini, klorofil ujedno uklanjanja i toksine u probavnom sustavu te čisti tijelo od toksina i teških metala.

Onima koji pate od lošeg zadaha, stručnjaci preporučuju da jedu zeleno lisnato povrće ili da piju povrtne sokove.


Peršin


Jedna od riznica klorofila je peršin (lat. Petroselinium crispum).

Ovo mediteransko povrće jedno je od najjačih biljnih sredstava protiv lošeg zadaha.

Sadrži snažna protuupalna i antioksidativna svojstva koja pomažu ukloniti toksine i blokirati neugodne mirise.

Koristite ga kao začin u jelima ili ga žvačite svježeg, par listića nakon svakog obroka, za savršeno ugodan dah.


Kopar


Kopar (Anethum graveolens) posjeduje antibakterijska, probavna i diuretska svojstva i prijatelj je dobrog daha.

Djeluje na uzročnike lošeg zadaha i sprječava njihovo širenje, te ujedno štiti od upala usne šupljine.

Za osvježenje daha, jednostavno žvačite svježe sjemenke kopra.


Paprena metvica


Sastojci ove biljke daju osjećaj svježine i čistoće u ustima, ali i mnogo više od toga.

Njezini aktivni sastojci uništavaju bakterije i gljivice u ustima.

Metvica štiti i ostatak organizma – aktivni sastojci ulaze u krvotok i izlaze kroz pore putem znoja.

Stoga nakon svakog obroka žvačite nekoliko svježih listova metvice, a kraju ih i progutajte.



Kadulja


Istraživanja su pokazala da su aktivne tvari u kadulji (Salvia officinalis) djelotvorne protiv mikroorganizama koji uzrokuju loš zadah - Candide albicans, Streptoccocuas mutans i Porphyromonaas gingivalis.

Žvakanje listića kadulje jedan je od načina neutraliziranja zadaha u ustima.


Klinčić


Vrlo moćno sredstvo protiv lošeg zadaha, klinčić (Syzygium aromaticum) je bogat antibakterijskim sastojkom  eugenolom, koji je zaslužan i za osebujan okus ove biljke.

Klinčić je čest sastojak pasti za zube ili vodica za usta. Posegnite za njime da biste na brzinu osvježili dah.

Stavite cijeli klinčić u usta i žvačite ga.

Primjenjujte ovaj tretman svakodnevno pa ćete spriječiti gomilanje bakterija koje uzrokuju nepoželjne mirise.


U nastavku pogledajte još jedan trik za rješavanje problema sa lošim zadahom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...