TAMAN KAD POMISLIMO DA NE MOŽE GORE: Cijene polovnih automobila lete u nebo, zaboravite na odlazak u Njemačku po povoljno vozilo...

Prema indeksu cijena polovnih automobila, najviše su porasle cijene u segmentu rabljenih luksuznih automobila.

  • Auto

  • 15. Apr. 2021  15. Apr. 2021

  • 0

Za kupovinu polovnog automobila u Njemačkoj prošlog mjeseca prosječno je potrošeno 22.258 eura. Portal "AutoScout24" utvrdio je da su cijene porasle za oko 1.000 eura u odnosu na prethodnu godinu. 

Prema indeksu cijena polovnih automobila, najviše su porasle cijene u segmentu polovnih luksuznih automobila. Ovdje su cijene porasle na prosječno 56.055 eura i tako koštale tri posto više nego prethodnog mjeseca.

"AutoScout24" pretpostavlja da je neprekidna velika potražnja za polovnim automobilima razlog povećanja cijena. Uz navedeno, javlja se i manjak ponude.

Usto se nude i sve mlađi, noviji polovni automobili, koji su zbog toga i skuplji. Još jedan razlog porasta cijena polovnih automobila je sve veća ponuda polovnih električnih vozila, a ona su, također, skuplja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...