VUČIĆ ĆE OVAJ PRIJEDLOG TEŠKO ODBITI: NKPJ podnosi zahtjev za postavljanje biste predsjedniku Kine

Generalni sekretar NKPJ Aleksandar Banjanac izjavio je na konferenciji za novinare u Medija centru da tim činom treba da se oda zahvalnost i počast narodu Kine, Komunističkoj paritji i "drugu Xi Jipingu".

  • Regija

  • 16. Apr. 2021  17. Apr. 2021

  • 0

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) podnijet će inicijativu da se predsjedniku Kine Xi Jipingu postavi bista u Parku prijateljstva u Novom Beogradu, nedaleko od ambasade te zemlje, piše Direktno.rs.

Generalni sekretar NKPJ Aleksandar Banjanac izjavio je na konferenciji za novinare u Medija centru da tim činom treba da se oda zahvalnost i počast narodu Kine, Komunističkoj paritji i "drugu Xi Jipingu".

Banjanac je obrazložio da je Kina od početka epidemije bila uz Srbiju, da je poslala delegaciju ljekara, kao i da su iz te zemlje nabavljene dvije trećine vakcina protiv korona virusa.

- Na taj način narod Srbije treba da zahvali narodu Kine i drugu Xi Jipingu. Velika većina naroda u Srbiji u Xi Jipingu i Komunističkoj partiji Kine vidi kao svoje saveznike - dodao je on.

Banjanac je rekao da će zvanični zahtjev uputiti nadležnim republičkim i gradskim organima, kao i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

On je podsjetio da je omladina NKPJ SKOJ prošle godine pokrenula inicijativu da Xi Jipingu dobije ulicu u Beogradu, ali da im je rečeno da je za to potrebno da osoba bude mrtva najmanje pet godina.

- Mi, naravno, želimo dobro zdravlje i dug život drugu Xi Jipingu - istakao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...