ORUŽJE PROTIV KORONAVIRUSA: Američka kompanija preporučila kombinaciju lijekova protiv Covida-19

Kompanija "Lilly" najavila je u petak da nema novih zabrinutosti za sigurnost lijeka, ali kombinacija s drugim lijekom Etesevimab bori se protiv više novih varijanti Covida-19 u SAD-u.

  • Zdravlje

  • 16. Apr. 2021  17. Apr. 2021

  • 0

Proizvođač lijekova Eli Lilly saopćio je da se njihov lijek protiv COVID-19 više ne smije davati sam pacijentima, jer kombinacije liječenja djeluju bolje u borbi protiv određenih varijanti koronavirusa.

Kompanija traži od američkih regulatora da ukinu hitno odobrenje za upotrebu samo Bamlanivimaba.

Kompanija Lilly je u petak najavila da nema novih zabrinutosti za sigurnost lijeka, ali kombinacija s drugim lijekom Etesevimab bori se protiv više novih varijanti COVID-19 u SAD.

Prošlog novembra, Bamlanivimab je postao prvi lijek odobren za hitnu upotrebu u SAD-u kao tretman protiv COVID-19. 

Kombinacija lijekova također je dobila odobrenje za hitnu upotrebu od saveznih regulatora, prenosi N1.

Vlada je opskrbljivala bolnice bolnicama i prošlog mjeseca prestala davati samo bamlanivimab u korist kombinacija liječenja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...