BOGATSTVO OKUSA: Ne propustite da napravite zdrav i ukusan kolač od hurmi

Vjeruje se kako hurme imaju učinkovito djelovanje u liječenju raka, za šta je zaslužan mineral selen kojim obiluju.

  • Gastro

  • 16. Apr. 2021  17. Apr. 2021

  • 0

Hurme možete koristiti i kod pravljenja zdravih kolača.

Jedan od recepata vam nudimo u nastavku.

Sastojci:

25 hurmi, 200g zobenih pahuljica, kašika maslaca, dvije banane, lanene i sjemenke suncokreta, susam, četiri kašike kakaa, voda, jaje i prašak za pecivo.

Zobene pahuljice pomiješati sa kašičicom praška za pecivo, dodati sjemenke, pa dodati jaje i izgnječene banane, te malo vode i sve dobro sjediniti, staviti u mali pleh da se peče 15-20 min. Hurme očistiti i izrezati na sitne komadiće, dodati kakao i kikiriki maslac i preliti vrućom vodom (da prekrije hurme), ostaviti malo da stoje potopljenje pa ih dobro izgnječiti da postane sve kao krem namaz.

Kada se kora od zobenih pahuljica ohladi, preko dodati fil od hurmi, možete na kolač staviti i malo šlaga, i vaš desert je gotov.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...