PRISUSTVUJE I MILORAD DODIK: Vojna vježba "Odgovor 2021" počela predavanjem raporta Aleksandru Vučiću

Na poligonu "Orešac" počela je vojna vježba Vojske Srbije i policije pod nazivom "Odgovor 2021", kojoj prisustvuju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

  • Regija

  • 17. Apr. 2021  17. Apr. 2021

  • 3

Vježba je počela predavanjem raporta predsjedniku Srbije.

Nakon toga, vježba će od 12.30 sati biti održana i na poligonu “Pasuljanske livade”.

Na aerodromu Lađevci jutros je izvršeno završno pripremanje i polijetanje helikoptera Mi-35 i protuoklopnih helikoptera tipa “Gama” koji će učestvovati na vježbi, a pred početak vježbe poletjeli su i jurišni avioni “Orao”.

Zadatak helikoptera Mi-35 na današnjoj vježbi je da nakon slamanja napadne moći i zaustavljanja neprijatelja pruže vatrenu podršku s ciljem pripreme za izvršenje protunapada, piše Srna.

Helikopteri Mi-35 djelovat će nevođenim raketnim zrnima i topovima 23 milimetra.

Na poligonu “Pasuljanske livade” bit će prikazana njihova osnovna namjena – izvođenje borbenih dejstava po ciljevima na zemlji, u okviru avionske vatrene podrške snagama kopnene vojske, odnosno protuoklopna borba i uništenje neprijateljeve žive sile.

Izvođenju vježbe “Odgovor 2021” prisustvuju i premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović te direktor policije Vladimir Rebić.

Na združenoj taktičkoj vježbi s bojevim gađanjem “Odgovor 2021”, koja će istovremeno biti izvedena na dva poligona u Srbiji, učestvuje oko 1.500 pripadnika Vojske i policije Srbije.

Učestvuju pripadnici Kopnene vojske, Ratnog zrakoplovstva i protuavionske odbrane, 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterske jedinice MUP-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...