SVE SNIMLJENO: Avion iz Drugog svjetskog rata sletio na plažu, ravno među kupače, u posljednji tren je... (VIDEO)

Jednomotornom TBM Avengeru koji je sudjelovao na aeromitingu u blizini plaže, dogodio se mehanički kvar, ali pilot se dobro snašao.

  • Šareni svijet

  • 19. Apr. 2021  19. Apr. 2021

  • 0

Avion iz doba Drugog svjetskog rata prisilno je sletio u plićak frekventne plaže Cocoa na Floridi, samo nekoliko metara dalje od šokiranih kupača.

Čim su vidjeli kako avion slijeće prema njima, oni koji su se sunčali na plaži, primili su se svojih mobitela pa je snimak incidenta koji prikazuje, ubrzo završio na društvenim mrežama.

Jednomotornom TBM Avengeru koji je sudjelovao na aeromitingu u blizini plaže, dogodio se mehanički kvar, ali pilot se dobro snašao i uspio sletjeti te izaći iz aviona.

- Spasioci su brzo došli na mjesto nesreće i pilot je nije povrijeđen - izvijestili su organizatori "Cocoa Beach Air Showa".

- Pilot je u posljednji tren izbjegao kupače, kojih je bilo dosta u moru. Potom je izašao na vrh aviona, činio se OK - kazala je svjedokinja, prenosi Jutarnji.hr.

TBM Avenger američki je torpedni bombarder, napravljen inicijalno za američku mornaricu i marince.

U službu je stupio 1942. godine, a piloti koji su upravljali ovim modelom, sudjelovali su u bici kod Midwaya, koja se odigrala između američke i japanske mornarice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...