Hronika
TRAGIČNA SMRT POZNATOG UREDNIKA: Od radio-reportera do analitičara i pisca, do posljednjih dana ostao vrhunski i posvećen novinar
Prije 16 min0
Za klepe je poznato da su tradicionalno jelo koje se poslužuje u Bosni i Hercegovini.
Gastro
20. Apr. 2021 21. Apr. 2021
0
Riječ je o kuhanom tijestu koje se puni mesom.
Od sastojaka vam je potrebno 300 grama mljevene junetine, 300 grama brašna, jaje, 2 decilitra jogurta, 100 mililitara pavlake, bijeli luk u granulama, dvije glavice luka, začini (so, biber, crvena paprika), masnoća (ulje, puter).
U zdjelu umiješajte brašno, jaje i so, te postepeno dodajte 120 mililitara mlake vode. Mijesite dok ne dobijete tvrđe tijesto koje se odvaja od posude. Tijesto ostavite da odmori deset minuta.
U mljeveno meso dodajte mljeveni luk, bijeli luk, biber, so i dobro izmiješajte. Tijesto razvijte na debljinu dva do tri milimetra i isjecite na kockice, piše Coolinarka.
Na svaku kockicu stavite male grudvice začinjenog mesa i kocke preklopite na trokut, a ćoškove pritisnite prstima, da se tijesto zalijepi, tako da se ne otvori prilikom kuhanja.
U šerpu s ključalom posoljenom vodom, ubacite klepe i kuhajte oko 7 do 8 minuta, ili dok ne isplivaju na površinu. Pavlaku i jogurt dobro izmiješajte, dodajte sol i bijeli luk i time prelijte klepe. U tavi otopite malo putera, dodajte malu kašičicu crvene paprike i time prelijte zalivene klepe. Prijatno!
Recept je preuzet sa portala Radio Sarajevo.
Hronika
TRAGIČNA SMRT POZNATOG UREDNIKA: Od radio-reportera do analitičara i pisca, do posljednjih dana ostao vrhunski i posvećen novinar
Prije 16 min0
Hronika
VELIKA DRAMA NA BJELAŠNICI: Traga se za više osoba?
Prije 20 min0
Ekonomija
SMANJENJE ZAVISNOSTI OD UVOZA: Tri zemlje Balkana pokreću zajedničku proizvodnju vojnog vozila
Prije 22 min0
Svijet
PUTIN USTVARI NE ŽELI SKLOPITI MIR: Izjava Peskova razotkriva već prokušanu rusku taktiku
Prije 28 min0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.