Svijet
PAPA U PRVOM INTERVJUU: "Zadržat ću otvorenost prema gej katolicima i većoj ulozi žena"
Prije 10 min0
Za klepe je poznato da su tradicionalno jelo koje se poslužuje u Bosni i Hercegovini.
Gastro
20. Apr. 2021 21. Apr. 2021
0
Riječ je o kuhanom tijestu koje se puni mesom.
Od sastojaka vam je potrebno 300 grama mljevene junetine, 300 grama brašna, jaje, 2 decilitra jogurta, 100 mililitara pavlake, bijeli luk u granulama, dvije glavice luka, začini (so, biber, crvena paprika), masnoća (ulje, puter).
U zdjelu umiješajte brašno, jaje i so, te postepeno dodajte 120 mililitara mlake vode. Mijesite dok ne dobijete tvrđe tijesto koje se odvaja od posude. Tijesto ostavite da odmori deset minuta.
U mljeveno meso dodajte mljeveni luk, bijeli luk, biber, so i dobro izmiješajte. Tijesto razvijte na debljinu dva do tri milimetra i isjecite na kockice, piše Coolinarka.
Na svaku kockicu stavite male grudvice začinjenog mesa i kocke preklopite na trokut, a ćoškove pritisnite prstima, da se tijesto zalijepi, tako da se ne otvori prilikom kuhanja.
U šerpu s ključalom posoljenom vodom, ubacite klepe i kuhajte oko 7 do 8 minuta, ili dok ne isplivaju na površinu. Pavlaku i jogurt dobro izmiješajte, dodajte sol i bijeli luk i time prelijte klepe. U tavi otopite malo putera, dodajte malu kašičicu crvene paprike i time prelijte zalivene klepe. Prijatno!
Recept je preuzet sa portala Radio Sarajevo.
Svijet
PAPA U PRVOM INTERVJUU: "Zadržat ću otvorenost prema gej katolicima i većoj ulozi žena"
Prije 10 min0
Kultura
SEJO SEXON O "DJEVOJČICAMA KOJIMA MIRIŠE KOŽA": "To je jedino bilo moguće u u socijalizmu"
Prije 11 min0
Ekonomija
FEDERALNI ZAVOD ZA STATISTIKU: Nastavljen investicioni rast u FBiH
Prije 13 min0
Društvo
TRANSPARENTNOST NA ČEKANJU: Zašto institucije u BiH kriju informacije od građana?
Prije 13 min0
Gastro
HERCEGOVCI ZNAJU TAJNU: Danas pravimo domaće klepe prema tradicionalnoj recepturi, nema im ravnih (VIDEO)
16. Sep. 20250
Gastro
AKO NEMATE VREMENA ZA DUGO STAJANJE PORED ŠPORETA; OVO UVIJEK "PALI": Napravite zapečeni punjeni krompir
16. Sep. 20250
Gastro
JESENSKI DRAGULJ - KUKURUZ: Snižava holesterol, pomaže probavi, mozgu i želucu, a najzdraviji je kada se priprema na jedan način...
16. Sep. 20250
Gastro
SVE JE GOTOVO ZA NEKOLIKO MINUTA: Za doručak napravite poširana jaja prema našem receptu, nema šanse da ne uspiju...
17. Sep. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.