I TARIK JE BIO U NEVJERICI: Student u "Milijunašu" osvojio 64.000 kuna, ali je nevjerovatno na koje pitanje nije znao odgovor

Splićanin je mogao uzeti i puno veći iznos od osvojenog.

  • Show

  • 23. Apr. 2021  23. Apr. 2021

  • 0

Igrom "Najbrži prst" priliku u "Milijunašu" dobio je Roč Stilinović iz Splita.

24sata

Foto: HRT

Koji je pojam, prema legendi, nastao na firentinskom mostu Ponte Vecchio, glasilo je pitanje za 32.000 kuna, na kojemu je student matematike na zagrebačkom PMF-u zatražio pomoć znalaca. Ivan je rekao da bi tačan odgovor trebao biti bankrot (a ne dionica, berza ili devalvacija).

Poslušavši ga, Roč je stigao do sljedećeg, filmskog pitanja na kojem je upotrijebio i džokera "zovi" i onoga "pola-pola". Naime, nije znao glumi li Christian BaleGerard ButlerKeanu Reeves ili Tom Hardy u dvjema trilogijama koje bi do sredine 2022. trebale postati tetralogije. Džoker "zovi" priznao je da nema ideju o kome se radi. Naposljetku je Roč džokerom "pola-pola" suzio izbor na Balea i Reevesa. Iako se nije mogao sjetiti niti jedne trilogije s kojom bi povezao spomenuta slavna imena, ustvrdivši da je "tankoga" znanja iz područja filmske umjetnosti, pogodio je kako je riječ o Reevesu te osvojio 64.000 kuna. Na društvenim mrežama spočitali su mu to što nije znao za tri filma "John Wick" u kojima je Keanu Reeves te da 2022. stiže i četvrti nastavak. 

24sata

Foto: HRT

S tim je iznosom i napustio ovosedmično izdanje game-showa, jer je odustao na idućem pitanju. Za 125.000 kuna trebao je odgovoriti je li mezon, bozon, lepton ili fermion subatomska čestica nazvana po indijskom matematičaru i fizičaru.

Nakon odustajanja, naglasio je da je dvojio između mezona i leptona te kako bi se, da je ostao u igri, ipak opredijelio za mezon. No, subatomska čestica koja je dobila ime po indijskom matematičaru i fizičaru Satyendri Nathu Boseu je bozon.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...