KAKAV ULOV: Policija zaustavila vozilo na putu Sarajevo - Konjic, pogledajte šta su našli nakon pretresa (FOTO)

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje Regionalnog centra Sarajevo pronašli su, a potom i oduzeli veću količinu duhana koji nije bio obilježen akciznim markicama UINO-a BiH.

  • Hronika

  • 27. Apr. 2021  27. Apr. 2021

  • 1

Oduzeto je 320 kilograma rezanog duhana, čija procijenjena tržišna vrijednost iznosi oko 54.400 KM.

Prilikom provjere roba, na putnoj komunikaciji Sarajevo – Konjic zaustavljeno je putničko motorno vozilo Audi A6 koje se kretalo iz pravca Konjica prema Sarajevu.

Prilikom provjere, utvrđeno je da vozač inicijala D. M. iz Gruda u navedenom vozilu prevozi rezani duhan, i to na zadnjim sjedištima, u gepeku vozila i na mjestu ispred suvozačevog sjedišta. Duhan je bio namijenjen za prodaju na crnom tržištu.

altIzvor:alt Izvor:alt Izvor: UIO  

Protiv osobe kod koje je pronađena navedena roba, bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnovane sumnje o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljen promet akciznim proizvodima.

Ovlaštenim službenim licima UINO-a BiH asistenciju su pružali policijski službenici MUP-a KS, PS Hadžići.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...