PRONAĐENI NOVI TRAGOVI U KUĆI STRAVE: Velja Nevolja i njegova "vojska" u Ritopek DOVODILI I ŽENE?!

Komadi pronađene odjeće poslani su na vještačenje kako bi se utvrdilo kome pripadaju.

  • Hronika

  • 27. Apr. 2021  27. Apr. 2021

  • 0

U kući strave u Ritopeku, za koju istražitelji sumnjaju da je klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića služila za mučenje i ubijanje, policija je našla i žensku garderobu!

Kako se navodi, komadi pronađene odjeće poslani su na vještačenje kako bi se utvrdilo kome pripadaju.

- Tokom detaljnog pregleda kuće u Ritopeku, u potkrovlju, zatečena je jedna kesa, na kojoj je bilo tragova krvi. U toj kesi, otkriven je šal Crvene zvezde, ali i jedna crna suknja i gornji i donji dio ženske pidžame – otkriva izvor.

Kako navodi, tek kada bude otkriveno čija je ženska garderoba, istražitelji će moći da sklope sliku o tome otkud ona tu.

Kriminalna grupa, podsjetimo, uhapšena je 4. februara i iza rešetaka se našlo 24 osumnjičenih.

- Suočeni s ozbiljnim dokazima, ali i novim saznanjima, neki su odlučili da progovore. Već postoje ozbiljni kandidati za svjedoke-saradnike, koji su spremni da sve što znaju o zločinima, podijele sa tužilaštvom u zamjenu za blažu kaznu – otkriva izvor, piše "Blic".

- Biće uzet DNK sa suknje i ostalih stvari. Ne možemo da nagađamo da li je to garderoba žena koje su možda za zabavu dovodili u tu kuću ili je u pitanju nešto drugo – kaže sagovornik iz istrage.

Podsjetimo, sumnja se da je kriminalna grupa koja je činila monstruozne zločine u kući, u kojoj su istražitelji otkrili tragove krvi gotovo u svim prostorijama, bunaru i šupi, ali i industrijsku mašinu za mljevenje mesa, ubijeno najmanje petoro ljudi čiji su nestanci prijavljeni prošle godine.

- Provjeravaju se i svi drugi tragovi, naročito sa mašine za mljevenje mesa, jer se vjeruje da će ona dati najkonkretnije dokaze o tome ko je sve na najstrašniji mogući način završio u ovoj kući – dodaje on.

Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje vodi istragu protiv pripadnika Belivukove i Miljkovićeve kriminalne grupe, nakon pronalska arsenala oružja i mašine za mljevenje mesa u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku, moglo bi da u narednom periodu proširi istragu.

- Odluka tužilaštva o proširenju istrage kako u pogledu novih krivičnih djela, tako i njihovih učinilaca, uslijediće po okončanju vještačenja koja treba da utvrde ko je koristio oružje, da li je i gdje bilo korišćeno ili bilo namijenjeno da se upotrijebi – kaže predsjednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UST) Nenad Stefanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...