SUKOB S BRAZZOM I KONAČAN RAZLAZ: Trener Bayerna broji posljednje dane na klupi njemačkog giganta, a nakon toga očekuje ga posao karijere...

Flick je prije nepune dvije sedmice potvrdio namjeru da napusti minhenski Bayern.

  • Sport

  • 30. Apr. 2021  30. Apr. 2021

  • 0

Hansi Flick će voditi Bayern do kraja mjeseca, a od ljeta je novi selektor Njemačke, objavio je minhenski "Abdenzeitung".

Isti medij navodi da je Flick postigao dogovor s Njemačkim nogometnim savezom (DFB) i naredne sedmice će zvanično biti promovisan kao novi selektor bivšeg svjetskog prvaka.

Flick je prije nepune dvije sedmice potvrdio namjeru da napusti minhenski Bayern. Iako ugovor trenera njemačkog prvaka vrijedi još dvije godine, tražio je prijevremeni sporazumni raskid ugovora, a kako bi Bayern stekao određenu novčanu odštetu, dogovorena je i prijateljska utakmica između Bayerna i reprezentacije Njemačke. Prikupljena sredstva idu u kasu Bayerna kako bi ovaj klub donekle bio isplaćen za Flicka, s kojim je imao ugovor.

Bayern je u početku odbijao raskid saradnje s Flickom, ali je onda stigla vijest da je pao dogovor s novim trenerom Julianom Nagelsmannom, a sada je objavljeno i da Flick definitivno nasljeđuje Joachima Lowa na klupi Njemačke.

"Abdenzeitung" čak navodi da će DFB objaviti zapošljavanje Flicka prije utakmice protiv Borussije Moenchengladbach, koju će Bayern igrati 8. maja. Abendzeitung je dodao da će Flickovi pomoćnici u reprezentaciji biti njegovi bivši saradnici iz Bayerna Miroslav Klose i Danny Roehl.

Flick će početi svoj posao u Njemačkoj nakon što se završi Evropsko prvenstvo, što će biti posljednji izazov Lowa na klupi ove reprezentacije. Flick je Lowu bio pomoćnik u nacionalnom timu od 2006. do 2014. godine, kada je selekcija, uostalom, i bila prvak svijeta na Mundijalu u Brazilu.

Flick je u novembru 2019. godine preuzeo Bayern i u nepune dvije godine rada s ekipom osvojio je sve moguće trofeje, a blizu je da odbrani naslov prvaka Njemačke. Uprkos činjenici da su ga i nogometaši i navijači obožavali, neprestano se govorilo o sukobu između njega i Hasana Salihamidžića kao sportskog direktora i to je na kraju jedna od glavnih stvari zbog kojih je došlo do kraj saradnje.

Nakon što je potvrđeno da će Nagelsmann preuzeti kormilo minhenskog kluba, oglasio se i Salihamidžić koji je Flicku poželio sve najbolje u budućnosti.

"Želim da zahvalim Hansiju Flicku. Proslavili smo veliki broj pobjeda i titula s njim, tripleta iz prošle godine je bila vrhunac. Ovi uspjesi će ostati upisani uz njegovo ime. Želim mu sve najbolje u budućnosti", poručio je Salihamidžić.

Flick je nedavno javno otkrio da u ljeto napušta Bayern i odlučio je da bude prvi koji će igračima saopštiti ove vijesti.

"Želim da raskinem saradnju na kraju sezone. To je činjenica i bilo mi je veoma važno da to ekipa čuje od mene. Odluka za mene nije bila laka. Navijač sam ovog kluba i vječno ću biti zahvalan za šansu koju su mi dali. Uradili smo sjajan posao u prethodne gotovo dvije godine i ja sam impresioniram kvalitetom koji ekipa ima", rekao je Flick.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...