BIDEN PRELOMIO: Nema nagodbe sa Sjevernom Korejom, cilj je jasan...

Washington će se usredsrediti na praktični pristup, koji je otvoren i koji će istraživati diplomatske mogućnosti.

  • Svijet

  • 01. Maj 2021  01. Maj 2021

  • 0

Administracija predsjednika SAD-a Joea Bidena završila je reviziju američke politike prema Sjevernoj Koreji, saopćila je Bijela kuća.

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki rekla je novinarima u avionu “Air Force One” da je cilj SAD-a i dalje potpuna denuklearizacija Korejskog poluotoka.

Primijetila je da prethodne četiri administracije nisu uspjele postići taj cilj, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Praktičan i otvoren pristup

“Naša politika se neće fokusirati na postizanje velike nagodbe niti će se oslanjati na strateško strpljenje”, poručila je Psaki.

Umjesto toga, kako je navela, SAD će se usredsrediti na praktični pristup, koji je otvoren i koji će istraživati diplomatske mogućnosti sa Sjevernom Korejom i postizanje praktičnog napretka koji povećava sigurnost SAD-a i saveznika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...