Gastro
MOŽE I BEZ MESA: Danas pravimo paprike punjene rižom, još kad napravite paradajz salatu… (VIDEO)
26. Nov. 20230
Kašika ajvara koju ćete dodati u sos, doprinijet će bogatijem okusu punjenih paprika.
Gastro
02. Maj 2021 03. Maj 2021
0
Za današnji iftar ili ručak donosimo vam jednostavan recept za tradicionalno jelo – punjene paprike.
Sastojci
10 paprika srednje veličine (mogu i zaleđene)
300 gr mljevenog mesa
100 ml ulja
1 šolja (za čaj) riže
1 manja glavica crvenog luka
2 čehna bijelog luka
ajvar, vegeta, so, biber, mljevena slatka paprika i ulje
Način pripreme
Prvo napravimo sos. U šerpu stavimo oko 100 ml ulja i zagrijemo ga, zatim dodamo kašiku brašna i kašičicu mljevene paprike, promiješamo i zalijemo ključalom vodom (1l ).
Zatim u sos dodamo so, vegetu, biber i kašiku ajvara.
Rižu posolimo, dodamo oba luka i kuhamo 5 minuta.
Nakon što prokuhamo rižu i luk ostavimo da se prohladi.
U prohlađenu rižu i luk dodamo meso, vegetu, biber, kašičicu mljevene paprike i kašiku ajvara.
Izmiješamo rukom i punimo paprike smjesom.
Kada napunimo paprike stavimo ih u sos i kuhamo 1h na umjerenoj temperaturi, piše RadioSarajevo.
Gastro
MOŽE I BEZ MESA: Danas pravimo paprike punjene rižom, još kad napravite paradajz salatu… (VIDEO)
26. Nov. 20230
Gastro
SPECIJALITET NA DOMAĆI NAČIN: Danas pravimo paprike punjene rižom, još kad napravite salatu… (VIDEO)
02. Nov. 20230
Gastro
SPECIJALITET NA DOMAĆI NAČIN: Danas pravimo paprike punjene rižom, još kad napravite paradajz salatu… (VIDEO)
20. Sep. 20230
Gastro
SPECIJALITET NA DOMAĆI NAČIN: Danas pravimo paprike punjene rižom, još kad napravite paradajz salatu… (VIDEO)
07. Avg. 20230
Evropa
STOLTENBERG IZ BERLINA: Šef NATO-a poziva na ”više podrške Ukrajini” usred ruskog napredovanja na frontu
Prije 19 min0
Šareni svijet
GRAĐANI NEGODUJU: Protesti u Veneciji zbog odluke da se turistima koji ne noće naplaćuje ulaz
Prije 23 min0
Društvo
ZVANICE POZDRAVIO MINISTAR KONAKOVIĆ: Svečani prijem gostiju "Sarajevo Destination Festivala" u Zemaljskom muzeju BiH
Prije 23 min0
Vijesti
DODIKU STIGAO ODGOVOR IZ POTOČARA: Njegovo prisustvo na mezarju je uvreda za mrtve i neradnim i radnim danima
Prije 31 min0
Gastro
RECEPT ZA BUREK HARISA DŽINOVIĆA: Neki ga ne vole sa ovim dodatkom
24. Apr. 20240
Gastro
JEFTIN, SOČAN, A USPIJEVA SVIMA: Ako volite egzotični ukus kokosa, ovo je idealan recept za vas
23. Apr. 20240
Gastro
TOPI SE U USTIMA: Na brzinu napravite desert s istoka i oduševite ukućane… (VIDEO)
23. Apr. 20240
Gastro
ZA DOBRO JUTRO, ILI DOBAR DAN: Napravite francusku salatu prema našem receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
Prije 15h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.