ZVIJEZDA BOSANSKE KUHINJE: Spremite sočne i ukusne punjene paprike sa malom tajnom u sosu

Kašika ajvara koju ćete dodati u sos, doprinijet će bogatijem okusu punjenih paprika.

  • Gastro

  • 02. Maj 2021  03. Maj 2021

  • 0

Za današnji iftar ili ručak donosimo vam jednostavan recept za tradicionalno jelo – punjene paprike.

Sastojci

10 paprika srednje veličine (mogu i zaleđene)

300 gr mljevenog mesa

100 ml ulja

1 šolja (za čaj) riže

1 manja glavica crvenog luka

2 čehna bijelog luka

ajvar, vegeta, so, biber, mljevena slatka paprika i ulje

Način pripreme

Prvo napravimo sos. U šerpu stavimo oko 100 ml ulja i zagrijemo ga, zatim dodamo kašiku brašna i kašičicu mljevene paprike, promiješamo i zalijemo ključalom vodom (1l ).

Zatim u sos dodamo so, vegetu, biber i kašiku ajvara.

Rižu posolimo, dodamo oba luka i kuhamo 5 minuta.

Nakon što prokuhamo rižu i luk ostavimo da se prohladi.

U prohlađenu rižu i luk dodamo meso, vegetu, biber, kašičicu mljevene paprike i kašiku ajvara.

Izmiješamo rukom i punimo paprike smjesom.

Kada napunimo paprike stavimo ih u sos i kuhamo 1h na umjerenoj temperaturi, piše RadioSarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...