ADVOKAT ADAMOVIĆ OTKRIO GLAVNI RAZLOG ODLASKA ANESTEZIOLOGA: "Počeli su dobijati pozive iz tužilaštva GDJE SE GOVORI DA LJEKARI UBIJAJU PACIJENTE"

Čak 13 anesteziologa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu danas je dalo otkaze. Pravni zastupnik ovih zaposlenika Vlado Adamović napomenuo je za Radiosarajevo.ba da se ne radi o političkoj odluci.

  • Vijesti

  • 05. Maj 2021  06. Maj 2021

  • 7

"Prekinuli su radni odnos na način, kako je navedeno, da će ispuniti obaveze u narednih sedam dana na način kako se definisalo u okviru otkaznog roka i poslije toga nisu više uposlenici", rekao je Adamović.

Objasnio je i razloge za ovakav potez.

"Razlozi su neslaganja oko rješavanja primjedbi koje su istakli vezano za uspješnost liječenja pacijenata i nije upravljeno protiv bilo koga niti ima veze sa politikama. Htjelo se ukazati na problem koji treba riješiti“, rekao je Adamović.

Poručio je kako je ovo djelo "humano i herojski".

"Nikoga od ovih ljekara politika ne interesuje niti to rade iz političkih razoga, nego je to profesionalni odgovor zadataka koji je stavljen pred njih. Nakon godinu rada svakodnevnog rada i umora, počeli su dobijati pozive iz tužilaštva gdje se govori o tome da ljekari ubijaju pacijente, morate shvatiti situaciju u kojoj su se ljekari našli - povukli su se, a ko je odgovoran neka rješava te probleme, a oni će rješavati svoj status", rekao je Adamović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...