PALA ODLUKA; GRLIĆ RADMAN POTVRDIO: Hrvatska postavlja vojnu bazu na Kosovu, BITNA JE STABILNOST REGIONA...

Radman će se tokom dana sastati sa predsjednikom Kosova Vjosom Osmani i predsjednikom Vlade Aljbinom Kurtijem.

  • Regija

  • 06. Maj 2021  06. Maj 2021

  • 4

Ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman rekao je danas u Prištini da je Hrvatska odlučila da postavi vojnu bazu na Kosovu.

"Odlučili smo da na Kosovu postavimo vojnu bazu koja će utjecati na stabilnost regiona", rekao je Radman poslije razgovora sa ministrom dijaspore i vanjskih poslova Kosova Donikom Gervalom.

Radman je rekao da se Hrvatska "protivi bilo kojoj promjeni granica u istočnoj Evropi".

"Podržavamo bilateralni dijalog između Kosova i Srbije i nadamo se da će se naći rješenje. Nadamo se da će razgovori biti nastavljeni u junu", rekao je Radman.

Prema njegovim riječima, Hrvatska daje punu podršku liberalizaciji viznog režima za građane Kosova i "nastavit će da gaji prijateljske odnose".

Radman će se tokom dana sastati sa predsjednicom  Kosova Vjosom Osmani i predsjednikom Vlade Aljbinom Kurtijem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...