ZBOG PJEVANJA S HANDKEOM I KUSTURICOM: "Oslobođenje" otkazalo saradnju s kolumnistom Muharemom Bazduljem

Bazdulj je dugogodišnji kolumnista "Oslobođenja", pisac i prevodilac koji u posljednjih desetak godina živi u Beogradu.

  • Mini market

  • 08. Maj 2021  08. Maj 2021

  • 21

"Oslobođenje" je otkazalo saradnju svome kolumnisti Muharemu Bazdulju i ogradilo se od svih njegovih postupaka nakon što se našao u Andrićgradu.

On je u bratskom zagrljaju Emira Kusturice i negatora genocida Petera Handke euforično otpjevao narodnjački klasik Halida Bešlića "Romaniju", o čemu je "Slobodna Bosna" već pisala.

alt

Podsjećamo, Bazdulj je dugogodišnji kolumnista "Oslobođenja", pisac i prevodilac koji u posljednjih desetak godina živi u Beogradu. Bazdulj je i saradnik Emira Kusturice u Andrićgradu.

(Sl. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...