INTERNET GORI NAKON KAFANSKOG VESELJA NEGATORA GENOCIDA U SREBRENICI: "Nemanja i nekako, barem je ime promijenio, pare dobio, ALI MUHAREM..."

Na ovu opasku nadovezao se Aleksandar Hemon, Sarajlija, pisac sa američkom adresom i respektabilnom američkom karijerom:

  • Mini market

  • 08. Maj 2021  

  • 8

Snimak kafanskog veselja nobelovca i negatora genocida u Srebrenici Petera Handkea dok u društvu reditelja Emira Kusturice i travničkog pisca Muharema Bazdulja pjeva "Romaniju" Halida Bešlića, izazvalo je nemalo pažnje na društvenim mrežama.

Između ostalog i među poznatim bosanskohercegovačkim piscima.

"Iz užasa postmonderne – negator genocida i simpatizer koljačkog režima Slobodana Miloševića, plus jedan Kusturica, Pero Simić (komad1) i jedan travnički, muslimanski četničić", komentirao je na Twitteru pisac Faruk Šehić.

Na ovu opasku nadovezao se Aleksandar Hemon, Sarajlija, pisac sa američkom adresom i respektabilnom američkom karijerom:

"Ne, Bazdulj bi Nemanji veš prao samo da dozvoli da mu stranicu scenarija napiše pa da mu se ime na špici ukaže. Bazdulju je Kusturica Handke, kada Hankde nije u posjeti. A Nemanja ga vjerovatno rutinski maltretira, da se zna ko je Nemanja, a ko Muharem", napisao je Hemon.

"Nemanja i nekako, barem je ime promijenio, pare dobio, ali ne mogu da pojmim Bazduljevu intelektualno-moralnu putanju. Jedina teorija: prestravljen vlastitim suštinskim mediokritetstvom spreman je na sve samo da bude cijenjen kao intelektualac. Putevima sujete do moralnog kraha", istakao je, također, poznati pisac, piše Radio Sarajevo.

Direktor Memorijalnog centra Potočari dr. Emir Suljagić je na svoj način komentirao ovaj događaj.

"Muharem je Srbin, čovjek. Kao Mustafa Mulalić, Ismet Popovac. Nije ovo uopšte bez presedana. Znamo i kako završi. U trajnoj bruci i sramoti", napisao je Suljagić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...