"VUČE, NEĆE ZA TEBE NIKO DA GLASA…": Žestok okršaj Vuka Jeremića i Aleksandra Šapića pred kamerama

Nakon žučne rasprave predsjednika Narodne stranke Vuka Jeremića s Aleksandrom Šapićem, liderom Srpskog patriotskog saveza (SPAS), stranke, koja bi uskoro trebalo da se stopi sa Srpskom naprednom strankom, u emisiji “Utisak nedelje”, zaključeno je da je predizborna kampanja za beogradske izbore uveliko u toku i da opozicija Šapića doživljava kao ozbiljnog kandidata za gradonačelnika.

  • Regija

  • 10. Maj 2021  10. Maj 2021

  • 0

Na pitanje voditeljice Olje Bećković da li Narodna stranka i opozicija Šapića doživljavaju kao ozbiljnog kandidata za gradonačelnika, novinar Slobodan Georigiev i Vuk Jeremić su odogovorili potvrdno.

“Predizborna kampanja je uveliko u toku. Možemo sve ovo tako da razumemo”, rekao je direktor "NewsMax Adrije" Slobodan Georgiev referišući na oštru debatu koja se odvijala u toku emisije između predstavnika suprotstavljenih političkih stranaka.

Jeremić je zatim obrazložio zbog čega Šapića vidi kao ozbiljnog kandidata.

“Svako ko je kandidat SNS-a je po definiciji, pod okolnostima u kojima živimo, ozbiljan kandidat. Čak bi i Vesić bio ozbiljan kandidat, a kamoli gospodin Šapić koji je zasad od njega popularniji”, rekao je Jeremić.

Na to se Georgiev nadovezao:

“Ja bih rekao, iz ovog mogu da zaključim da se Narodna stranka uveliko sprema za izbore u Beogradu. To ide u prilog onome što sam rekao – da je Beograd mesto gde je možda moguće održati izbore, da postoje uslovi da i opozicija kaže to što nudi. Mislim da je to dobro, oni bi mogli malo više da krenu da pričaju kako će biti drugačiji od onoga što je radio Šapić, ovoga što radi Goran Vesić.”

Georgiev je zatim izrazio uvjerenje da će opozicija, ako bude dobro “izgurala tu priču”, pobijediti na beogradskim izborima.

Na to je Šapić upitao šta je on tačno radio loše.

“Kada je reč o vašim rezultatima na Novom Beogradu, vi ste manje-više nevidljivi. Jer za sve veće stvari koje su tamo urađene, vi ste pričali da je to radio Grad, da je to radila država, vi ste se izvlačili”, rekao je Georgiev i nabrojao probleme sa divljom gradnjom na Savskom nasipu, pretvaranju avenije u parkinge.

Georgiev je zatim predložio i jednom i drugom političaru u studiju da izađu sa prijedlozima toga što će uraditi bolje od Vesića u Beogradu.

Na konstataciju voditeljice Olje Bećković da još uvijek nije poznato da li će Šapić biti kandidat za gradonačelnika, Šapić je rekao da će SNS izaći na te izbore sa najjačim kandidatom.

Potvrdio je da smatra da su mu šanse da postane gradonačelnik veće sa SNS-om, ali samo ukoliko on bude bio kandidat.

Šapić je u emisiji prethodno priznao da je koristio “rupu u zakonu”, da je u toku 2014. godine, dok je bila na snazi zabrana zapošljavanja u janom sektoru, zaposlio određene ljude u upravu Opštine Novi Beograd.

Jeremić se odmah nadovezao na to:

“To je vaša logika – traženje rupa u zakonu, prepisivanje doktorata, to je ono što vi kandidujute”.

Na to mu je Šapić odovorio:

“A šta vi kandidujete, za vas niko neće da glasa. Ubiste se pet godina sa kandidovanjem, ali, Vuče, neće da te glasa niko, nisam ti ja kriv zbog toga.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...