HRVATSKI MEDIJI O GRADILIŠTU U BOSNI I HERCEGOVINI: S druge strane granice niče malo čudo, prostirat će se na 18.000 kvadrata

Dinamika radova odvija se prema planu koji je usvojen prije pandemije, a svečano otvaranje planirano je za oktobar.

  • Ekonomija

  • 11. Maj 2021  11. Maj 2021

  • 1

Pandemija je zaustavila brojne investicije, ali ne i "Centrum Retail Park" u Bosanskoj Gradiški, koji je najveći takav kompleks u Bosni i Hercegovini, a čija se gradnja privodi kraju. Za uspjeh investicije jedan od presudnih faktora je lokacija, pri čemu su granična područja posebno zanimljiva, a Bosanska Gradiška je blizu granice s Hrvatskom.

“Naša općina je geografski pozicionirana na samoj granici Europske unije. Udaljeni smo nepunih pola sata vožnje od Banje Luke, glavnog administrativnog centra Republike Srpske, 20 minuta od aerodroma u Laktašima, a sat i pol od aerodroma u Zagrebu”, ističe Zoran Adžić, načelnik Bosanske Gradiške.

On kaže da je Bosanska Gradiška, uz adekvatno opremljene carinske terminale i učinkovite špediterske usluge, idealno područje za ulaganje u poslove distribucije, proizvodnje, transporta, kao i za zajednička ulaganja.

U tom gradu nalazi se i najprometniji granični prijelaz u BiH za promet robom životinjskog i biljnog porijekla. Godišnje se zabilježi više od milion putničkih i više od 100.000 teretnih vozila.

"Centrum Retail Park" prostirat će se na 18.000 kvadratnih metara, a gradnja se privodi kraju uprkos korona-krizi, piše "Poslovni dnevnik".

Ključna stvar je sama lokacija, koja je uz najprometniji granični prijelaz u BiH, na cestovnom pravcu koji vodi do EU”, istaknuo je Branko Vidaković, komercijalni direktor kompanije "Centrum Trade".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...