DODIKOV GLASNOGOVORNIK PONOVO NE ZNA ŠTA PRIČA: "Nema NATO vježbe na Manjači..."

Navodeći da se trenutno u BiH na nekoliko lokacija, uključujući i Manjaču, održava bilateralna vojna vježba Oružanih snaga BiH i Vojske SAD-a, Kovačević je rekao da će, vjerovatno, u toku sljedeće godine ista takva bilateralna vježba biti održana i s Vojskom Republike Srbije, isto na Manjači.

  • Mini market

  • 11. Maj 2021  11. Maj 2021

  • 2

- Ne postoji apsolutno nikakva NATO vježba na Manjači niti bi Milorad Dodik i SNSD ikada pristali na to - poručio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.  

Navodeći da se trenutno u BiH na nekoliko lokacija, uključujući i Manjaču, održava bilateralna vojna vježba Oružanih snaga BiH i Vojske SAD-a, Kovačević je rekao da će, vjerovatno, u toku sljedeće godine ista takva bilateralna vježba biti održana i s Vojskom Republike Srbije, isto na Manjači.

Govoreći o negativnim komentarima opozicije u Republici Srpskoj u vezi s činjenicom da je Republika Srpska uspjela kao samostalan subjekt da na Londonskoj berzi emituje obveznice u vrijednosti od 300 miliona eura, Kovačević je za portal "Srpskainfo" rekao da to jedino radi opozicija, dok istovremeno predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i ministar finansija Crne Gore Milojko Spajić komentarišu da je to veliki uspjeh i rezultat za Republiku Srpsku.

- Kamatna stopa koju je Republika Srpska uspjela da postigne od 4,75 odsto, bila bi sigurno mnogo niža da se Srpska ne nalazi u okviru BiH - istaknuo je Kovačević.

On je podsjetio da su Crna Gora i Srbija, kada su svojevremeno izlazile na Londonsku berzu, ostvarile kamatnu stopu od čak 11 odsto, odnosno devet odsto.

- Sve to govori o tome kakav je rezultat i uspjeh Republika Srpska ostvarila. Sve je to urađeno u okolnostima kada nas je Međunarodni monetarni fond ucjenjivao s konkretno tri prenosa nadležnosti sa Srpske na BiH da bismo ostvarili kreditni aranžman. Doduše, po povoljnijim uslovima, ali po izuzetno negativnim uslovima po status Republike Srpske. Mi smo se tome usprotivili i uspjeli smo sami na svjetskom tržištu, na Londonskoj berzi, da ostvarimo značajan rezultat za Republiku Srpsku - naveo je Kovačević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...