"CVIJET SREBRENICE" U SKUPŠTINI CRNE GORE: "Ovaj dom ne smije dozvoliti promociju ratnih zločinaca"

Poslanici Bošnjačke stranke danas su prije početka zasjedanja Skupštine Crne Gore podijelili kolegama poslanicima "Cvijet Srebrenice", neslužbeni simbol genocida u Srebrenici koji se dogodio 1995. godine u Bosni i Hercegovini.

  • Regija

  • 11. Maj 2021  11. Maj 2021

  • 3

"Cvijet Srebrenice” nose svi poslanici opozicije, kao i nekoliko poslanika vlasti.

Prijedlog šefa Kluba poslanika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića da na dnevnom redu današnjeg zasjedanja Skupštine Crne Gore bude Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici prihvaćen je većinom glasova poslanika. Za ovakav prijedlog glasala su 42 poslanika.

“Opravdanost inicijative je svakodnevna. Mi u državi koja je lider u EU integracijama, doživljavamo porast negiranja genocida. Ovaj dom ne smije dozvoliti promociju ratnih zločinaca. Ovo nije usmjereno protiv jednog naroda, već je cilj pomirenje i suočavanje sa prošlošću. Bez suočavanja sa prošlošću, ne možemo pomiriti region”, kazao je Ibrahimović u obrazloženju i pozvao poslanike da glasaju po savjesti.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...