JEDINSTVENA I ELEGANTNA: Modeli haljina od kojih se princeza Diana, jednostavno, nije odvajala (FOTO)

Zahvaljujući svom prepoznatljivo ženstvenom i elegantnom stilu, postala je prava modna ikona i plijenila pažnju prilikom svakog pojavljivanja u javnosti.

  • Žena

  • 12. Maj 2021  12. Maj 2021

  • 0

Stil neprežaljene princeze Diane i danas je predmet obožavanje mnogih štovateljica mode. Ako se uzme u obzir da je bila dio britanske kraljevske porodice i zbog toga morala poštivati razne protokole, pa tako i one modne, njezino odijevanje bilo je vrlo moderno za ono doba, a ponekad i provokativno.

Zahvaljujući svom prepoznatljivo ženstvenom i elegantnom stilu, postala je prava modna ikona i plijenila je pažnju prilikom svakog pojavljivanja u javnosti, piše Zadovoljna.hr.

Mediji su je pratili u stopu na kraljevskim turnejama i izvještavali o svakoj kombinaciji koju bi odjenula, a među njezinim omiljenim komadima definitivno su bile haljine.

Posebno su se isticala dva modela, koje je, jednostavno, obožavala nositi u posebnim prilikama.

Princeza Diana u haljini na jedno ramePrinceza Diana u haljini na jedno rame (Foto: AFP)

Haljine na jedno rame prvi su model koji je dominirao u njezinom ormaru.

Tako je 6. juna 1983. godine za premijeru filma “Octopussy” iz serijala o Jamesu Bondu odjenula predivnu usku bijelu haljinu na jedno rame, posutu šljokicama. Svi prisutni na londonskom trgu Leicester tada su kolektivno uzdahnuli kada je prelijepa princeza izašla iz automobila u ovom izdanju.

Princeza Diana na premijeri 1983. godinePrinceza Diana na premijeri 1983. godine (Foto: Guliver Image)

Drugi model koji je često nosila, jednostavna je haljina mini kroja na naramenice. Ovakve haljine, uskog i ženstvenog kroja, posebno je zavoljela nakon razvoda i nosila ih je tokom raznih javnih pojavljivanja.

Princeza DianaKratke haljine na naramenice zavoljela je nakon razvoda (Foto: AFP/Gulliver Image/Profimedija) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...