ŠTA SE DOGAĐA U SARAJEVU: Na sastanak o formiranju zajedničkog bloka u Republici Srpskoj stižu...

Cilj je skupiti više od 70.000 glasova kako bi dobili 8-10 poslanika u NSRS-u, dva zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH te potpredsjednike iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda.

  • Mini market

  • 18. Maj 2021  18. Maj 2021

  • 3

U Centrali SDP-a BiH u Sarajevu danas će biti održan prvi sastanak parlamentarnih stranaka, ali i drugih političkih subjekata koji će pokušati formirati zajednički blok stranaka kako bi na općim izborima 2022. godine zajednički nastupili u RS-u.

Kako je potvrdio potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović, sastanak počinje u 12 sati, a sve stranke su prihvatile poziv.

Prema riječima Mijatovića, cilj je da se spriječi blokada BiH i omogući njen napredak.

“Nužno je da vidimo možemo li zajednički nastupiti u nečemu što se zove građanski blok i okupiti političke subjekte kojima je država BiH neupitna”, rekao je Mijatović.

Današnjem sastanku prisustvovat će predsjednici ili predstavnici SDA, Naroda i pravde, Naše stranke, Narodnog evropskog saveza, Nezavisnog bloka, Demokratske fronte, Hrvatske stranke Bosne i Hercegovine, Platforme za progres, Pokreta demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost, Stranke za BiH i dr.

Stranke bi na izborima nastupile pod zajedničkim nazivom “Pokret”, bez isticanja stranačkih oblilježja. Cilj je skupiti više od 70.000 glasova kako bi dobili 8-10 poslanika u NSRS-u, dva zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH te potpredsjednike iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...