ŽESTOK OKRŠAJ PRED KAMERAMA: Sandra Benčić jednom rečenicom iznervirala Zlatka Hasanbegovića, on odmah uzvratio…

Žestoko je bilo u utorak navečer u "RTL Direktu", gdje su se sučelili Sandra Benčić iz platforme "Možemo!" i Zlatko Hasanbegović iz Domovinskog pokreta.

  • Regija

  • 19. Maj 2021  19. Maj 2021

  • 1

Sandra Benčić jedna je od saborskih zastupnica i najviđenijih lica platforme "Možemo", koja u novom sazivu skupštine ima 23 zastupnika, dok je Zlatko Hasanbegović, bivši ministar kulture i zastupnik u Saboru, koji je prošle godine svoju stranku Blok za Hrvatsku pripojio Domovinskom pokretu Miroslava Škore. Njihovi stranački čelnici Tomislav Tomašević i Miroslav Škoro odmjerit će snage u drugom krugu izbora za gradonačelnika 30. maja.

Na pitanje šta su to rodno ispravni semafori koje spočitavaju političkim protivnicima iz "Možemo", a kojih nema u programu "Možemo", Hasanbegović je kazao da je pitao sam Radu Borić i ona mu je rekla da mora na prijelazu, kada čeka, uočiti da su siluete, kada se zazelene, isključivo muškarci. "Pokazala mi je siluetu žene koja bi trebala, u duhu rodne ravnopravnosti, ne samo muškarci biti, na što sam ja primijetio na silueti da sam vidio ženu u suknjici i rekao joj da je tipični rodni stereotip", kazao je Hasanbegović u "RTL Direktu".

Benčić je kazala da su u urbanom planiranju uzeli u obzir i dimenziju roda. "To konkretno znači da kod vrtića i škola, žene jesu te koje najčešće idu po djecu, morate imati tramvajske stanice, autobusne stanice, obilježene pješačke prijelaze, po mogućnosti i regulaciju prometa iz razloga što se tu nalaze djeca i žene koje su načešće korisnici javnog prijevoza", pojasnila je Benčić. Hasanbegović je kazao da su to potpune besmislice.

"Isto tako da imate staze kroz naselja koje su osvijetljene u doba kada se mladi vraćaju kućama, da su ti parkovi sigurniji", dodala je Benčić, na šta je Hasanbegović kazao da su to PR strategije da je ta ideološka franšiza "Možemo!" negacija svega toga o čemu je sad riječ.

Na pitanje da je više puta čula da iz Domovinskog pokreta govore o rodnoj ideologiji te je potražila to u programu, gdje je našla da se govori samo o svjetlima, sigurnosti za žene, da nema nasilja u tramvajima - zašto bi se tome protivio.

Benčić je kazala zato što nisu pročitali ni svoj program, a kamoli njihov. Na to je Hasanbegović kazao da program "Možemo!" proučava i prije nego što je to što se zove "Možemo!" nastalo.

"I potpuno je jasno da to nema veze s tim. Ovdje se radi o jednoj PR taktici u sljedeća dva tjedna, prikriti jednu ključnu ideološku pozadinu. Dakle, ovdje se radi o jednoj vrsti strane ideološke penetracije, desetljeće dobro dotjerane, dakle jedne parapolitičke aktivističke skupine koja je desetljeća pripremala ono što sad vidimo, prelazak u politiku", istaknuo je Hasanbegović.

Kada je spomenuo ime Sandre Benčić, ona ga je prekinula i i rekla mu da se ne mora derati i da je sve uredu, a on je nastavio.

"Nije ni jednu kunu u životu nije zaradila izvan stranih dotacija izvan državnog proračuna i izvan proračuna Milana Bandića, koji je bio jedan od financijera te hobotnice NGO-ovske, različite…", kazao je Hasanbegović, na što mu je Benčić replicirala: "Mislite li na istog onog Bandića kojem ste držali većinu u zagrebačkoj Skupšini?"

Na pitanje jesu li oni u "Možemo" strani plaćenici i primaju li ikakav kapital izvana, Benčić je kazala da naravno nisu.

"Mi smo jedna od rijetkih stranaka čiji je svaki financijski izvještaj svaku financijsku reviziju prošao iz prve, bez ikakvih dodatnih potreba da se nešto popravlja. To je, naravno, sve javno dostupno i transparentno, može se pogledati", kazala je Benčić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...