POLITIČKI UDARAC ZA "TROJKU": Raskol u Našoj stranci i NiP-u, istupili Grebo i Miladin...

Grebo je u telefonskoj izjavi potvrdio da je istupio iz Naše stranke (NS). Kako je naveo, učinio je to iz privatnih razloga i djelomično zbog neslaganja s načinom djelovanja ove stranke.

  • Politika

  • 27. Maj 2021  27. Maj 2021

  • 0

Vijećnik u Općinskom vijeću Starog Grada Vedran Grebo napustio je Našu stranku, dok je vijećnik u ovoj lokalnoj zajednici Almedin Miladin istupio iz Kluba vijećnika Naroda i pravde.

Grebo je u telefonskoj izjavi potvrdio da je istupio iz Naše stranke (NS). Kako je naveo, učinio je to iz privatnih razloga i djelomično zbog neslaganja s načinom djelovanja ove stranke.

Miladin je potvrdio da je napustio Klub vijećnika Naroda i pravde (NiP) ne želeći da ulazi u detalje zašto je to učinio. Predsjednika Općinske organizacije NiP-a u Starom Gradu i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog odbora Damira Saračevića pitali smo da li Miladinovo napuštanje Kluba vijećnika NiP-a znači i napuštanje same stranke. Poručio je da na to pitanje treba odgovoriti Miladin, jer je riječ o njegovom “ličnom stavu”.

Grebinim istupanjem, NS će imati jednog vijećnika, a to je Zlatan Ljuhar. Miladinovim istupanjem iz Kluba vijećnika NiP-a, ova stranka će sada imati četiri vijećnika.

Miladin je ranije bio član Unije socijaldemokrata (USD), a da bi onda postao član Socijaldemokratske partije (SDP), i to nakon što se ova stranka ujedinila s USD-om 2015.

Isključen je iz SDP-a u februaru 2017. godine nakon što je kao gradski vijećnik podržao izbor Abdulaha Skake iz Stranke demokratske akcije (SDA) za gradonačelnika Sarajeva. To se desilo, jer je SDP podržavao izbor Sabine Ćudić iz NS-a za gradonačelnicu. Članom NiP-a je postao u aprilu 2019., piše Klix.ba.

Ovo je politički udarac za "trojku" – koaliciju NiP-a, SDP-a i NS-a. Zbog toga je za očekivati da će se ovo odraziti prilikom donošenja odluka u Općinskom vijeću Starog Grada, ali i u Gradskom vijeću Sarajeva, jer je Miladin i gradski vijećnik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...