SABLASNI PRIZORI S LICA MJESTA: Šteta je milionska, pogledajte šta je ostalo od skupocjenih jahti koje je kasno sinoć na Jadranu progutala vatra

Vatrogasci još uvijek imaju posla. Mještani su šokirani.

  • Regija

  • 30. Maj 2021  

  • 1

U velikom požaru u marini u Kaštel Gomilici, izgorjelo je pet skupih jahti. Dan nakon požara sablasni prizori izgorenih jahti. Vatrogasci još uvijek imaju posla. Mještani su šokirani, javlja portal "24sata.hr".

- Ova katastrofa je stigla na ionako zagađena mjesta - komentiraju mještani.

 24sata Foto: Matea Zanić/24sata

Podsjetimo, požar koji je buknuo u marini, odnosno pristaništu za privatne brodove, u Kaštelima, stavljen je pod kontrolu oko 23 sata. Izgorjelo je pet skupih jahti, nema ozlijeđenih, a za sad se ne zna kolika je šteta na jahtama koje su bile pored onih koje su izgorjele. 

Svi koji su spavali na svojim brodovima u marini su evakuirani, a iz uprave marine kažu da će se pobrinuti da svi gosti dobiju alternativni smještaj dok se ne utvrde razmjeri štete na svim brodicama. 

24sata Foto: Matea Zanić/24sata Vatrogasci još uvijek gase brodove koji su se noćas zapalili u Kaštel Gomilici Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL Vatrogasci još uvijek gase brodove koji su se noćas zapalili u Kaštel Gomilici Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...