UZBUNA U SUSJEDSTVU: Detektiran indijski soj koronavirusa, otkriven je nedavno u...

Loše vijesti na početku turističke sezone.

  • Regija

  • 02. Jun. 2021  02. Jun. 2021

  • 1

Iva Pem-Novosel iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo rekla je kako je u Hrvatskoj detektiran indijski soj koronavirusa. U HRT-ovoj emisiji "Studio 4" poručila je kako je najprisutniji britanski soj, ali da su u nekoliko slučajeva našli i indijski. 

- Otkriven je prije nekoliko dana u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ali to su pojedinačni slučajevi te nema razloga panici - rekla je Pem-Novosel i poručila da se i dalje treba paziti i biti oprezan.

Što se Covid-potvrde tiče, Pem-Novosel je poručila da se ona sastoji od tri dijela.

- Postoji potvrda o cijepljenju, potvrda o testiranju i potvrda o preboljenoj bolesti. Potvrda o cijepljenju se dobiva nakon primitka dvije doze cjepiva, kod cjepiva koja se primaju u dvije doze, i traje 210 dana - rekla je i dodala kako se potvrda može dobiti i nakon primitka prve doze. 

Istaknula je da potvrdu mogu dobiti i oni koji su preboljeli Covid-19, a ta potvrda traje 180 dana.

- Kriteriji za izdavanje potvrde se nastoje uskladiti na razini EU - govori Pem-Novosel.

Serološka testiranja, rekla je, mogu biti dokaz da je osoba imala infekciju, ali duljina trajanja zaštite i njezin intenzitet se na osnovu samog nalaza ne mogu uvijek sa sigurnošću utvrditi. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...