IZ NARODNE STRANKE SRBIJE TVRDE: "Nad Srbijom se nadvila velika opasnost koja dolazi od Vučića..."

"...i SNS-a. To što su pogasili fabrike, što korupcija cveta..."

  • Regija

  • 02. Jun. 2021  03. Jun. 2021

  • 2

Potpredsjednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da vlast Srbiju pretvara u neokoloniju i da je jedini način da se to zaustavi smjena predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštila je danas Narodna stranka.

"Nad Srbijom se nadvila velika opasnost koja dolazi od predsednika Vučića i SNS. To što su pogasili fabrike, što korupcija cveta, što je kriminal nikad veći, to ćemo uspeti da rešimo. Ali, ako dozvolimo da nam unište reke, šume, zemljišta, iskopaju rude, onda nema povratka", rekao je Aleksić na skupu ispred Predsjedništva Srbije.

Aleksić je naveo da, ako se dozvoli nastavak projekta na čelu sa Rio Tintom čije su jedine reference ostavljanje pustoši iza sebe, ta pustoš i nas čeka, podsjetivši da je Srbija jedina zemlja u Evropi u kojoj je planirano otvaranje rudnika litijuma.

"Ako će se, kako predsednik kaže, poštovati najveći ekološki standardi, zašto te rudnike litijuma ne otvore u Nemačkoj ili Austriji? Zato što Srbija treba da pruži svoju rudu, svoju zemlju, zdravlje svojih ljudi, a oni će da prave baterije, akumulatore i automobile",  rekao je Aleksić, prenosi Direktno.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...