ĐUKANOVIĆ OČEKUJE VELIKE PROMJENE NA BALKANU: Ovo je izjavio na Samitu u Tirani

"Zapadni Balkan svjedoči podizanju pažnje Evropske unije, što je obećavajuća poruka da je evropska perspektiva regiona realna i dogledna", rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

  • Regija

  • 10. Jun. 2021  11. Jun. 2021

  • 0

Na samitu zemalja Zapadnog Balkana koji je danas održan u Tirani, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović govorio je o angažmanu Evropske unije na ovim prostorima te naglasio kako u narednom periodu očekuje jačanje utjecaja EU u ovom dijelu Evrope.

Đukanović je također izjavio kako je evropska perspektiva regiona realna i dogledna.

"Zapadni Balkan svjedoči podizanju pažnje Evropske unije, što je obećavajuća poruka da je evropska perspektiva regiona realna i dogledna", rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Na samitu zapadnobalkanske šestorke, koji je danas održan u Tirani na poziv predsjednika Vlade Albanije Edija Rame, Đukanović je ukazao da je očigledna pojačana frekvencija sastajanja na najvišem nivou u regionu uz učešće visokih predstavnika EU.

"Očekujem dalji pojačan angažman EU na prostoru našeg regiona, što je veoma ohrabrujuće i za ono što su evropske aspiracije Crne Gore", dodao je Đukanović.

Đukanović je naveo da je razgovarano o geopolitičkom aspektu i o realizaciji ekonomsko-investicionog plana, kojeg je prije otprilike godinu dana predstavio komesar EU Oliver Varhelyi, prenosi Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...