PRVA TUČA NA EURU: Englezi i Škoti, po ko zna koji put (VIDEO)

Nekoliko čarki zabilježile su i kamere, a ima čak i ozbiljnih poteza na kojima bi im pozavidjeli majstori borilačakih vještina.

  • Šareni svijet

  • 19. Jun. 2021  

  • 0

Engleska i Škotska sastali su se sinoć na Wembleyju u 2. kolu Evropskog prvenstva.

Veliko rivalstvo, dugo čak 149 godina veže ove reprezentacije, a poznata je i mržnja između navijača, koji su slobodno se može reći vijekovni neprijatelji.

Stoga i ne čudi što je na ulicama Londona viđena prva tuča na Evropskom prvenstvu.

Veliki broj pripadnika “Tartan armije” (navijača Škotske) stigao je na ovaj derbi, a među njima je i dosta predstavnika hulignskih ekipa Celtica koji je poznat po anti-engleskom stavu.

Nekoliko čarki zabilježile su i kamere, a ima čak i ozbiljnih poteza na kojima bi im pozavidjeli majstori borilačakih vještina.

Incidenti su se dešavali i poslije meča, a pretpostavlja se kako je londonska policija zbog istih privela oko 30 osoba.

(SB/Sportske.ba)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...