TEST LJETNIH TEKUĆINA ZA VJETROBRAN: Cijena ne čini presudnu razliku

Tekst prenosimo sa stranice "Index Auto" zagrebačkog portala "Index.hr".

  • Auto

  • 19. Jun. 2021  19. Jun. 2021

  • 0

Tekućine za pranje vjetrobrana nude se po cijenama koje se enormno razlikuju, a koliko se razlikuju u učinkovitosti pokazao je test njemačkog Auto Bilda.

Kad su ljetne tekućine u pitanju, cijena nije mjerilo kvalitete, pokazuje test koji je proveo njemački magazin nad deset tekućina s tržišta. Cijena im je doista raznolika i kreće se od minimalnih 1.99 eura za pet litara tekućine W5 u Lidlu pa sve do 18.99 eura, koliko istu količinu naplaćuje Aral.

Prevedeno, radi se o tekućinama čije se cijene po litri kreću od 0.4 do čak 3.8 eura.

Zanimljivo, pet je tekućina postiglo ocjenu dobar, a među njima je očekivano najskuplja tekućina, ali i ona najjeftinija. 

Apsolutni pobjednik je Sonax Xtreme, jedini proizvod s ocjenom vrlo dobar (93/100 bodova), te kao takav sredstvo koje se najbolje nosi sa svim tipovima nečistoća karakterističnim za vjetrobranske površine.

Iza Sonaxa slijede osjetno jeftiniji Robby Rob i OMV Caristal koji su lošiji tek po pitanju uklanjanja ostataka insekata s površine. Konačno, četvrti je najskuplji Aral, baš kao i drugi najjeftiniji proizvod - Ernst Scheibenklar. Već idući je Lidlov W5 na 6. mjestu. Svi ostali su postigli nižu ocjenu. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...