NAJTEŽA ŽIVOTNA BITKA: Glumac iz kultne serije "Prijatelji" teško je bolestan, ostalo mu je još…

Malo je ko slutio da je jako loše, jer je karcinom u posljednjoj fazi. No, i dalje odlazi na hemoterapije i bori se svim srcem. 

  • Show

  • 23. Jun. 2021  23. Jun. 2021

  • 0

Iako nije među nezaboravnom šestorkom iz serije “Prijatelji”, američki glumac James Michael Tyler (59) ubraja se među najvažnije sporedne likove sitkoma. Tumačio je ulogu barmena Gunthera, bez kojeg druženja ekipe u kafiću “Central Perk” ne bi bila onako otkačena i zabavna, kakvima ih pamtio.

Angažiran je kao statist, u prvih tridesetak epizoda nije rekao ni riječ, ali je ostao glumiti u svih 10 sezona. Njegov lik bio je ludo zaljubljen u Rachel, imao je ironičan komentar o svemu, a na temu njegovih kravata “vrištećih” boja padale su oklade među obožavaocima serije koji su davali sve od sebe ne bi li pogodili jednu od idućih ludih kombinacija.

image Foto: PROFIMEDIA

"Dijagnosticiran mi je uznapredovali karcinom prostate koji se sada proširio na moje kosti. Moj cilj protekle godine bio je vidjeti svoj 59. rođendan. Učinio sam to. A sada je moj cilj pomoći spasiti barem jedan život otkrivajući ovu vijest odu li na pregled", kazao je nedavno glumac za "NBC Today".

S bolešću se bori već tri godine. U početku se činilo da će je pobijediti, jer su ljekari njegov rak liječili hormonskom terapijom, koja je djelovala oko godinu dana.

Malo je ko slutio da je jako loše, jer je karcinom u posljednjoj fazi. No, i dalje odlazi na hemoterapije i bori se svim srcem. 

imageFoto: Profimedia

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...