FOTOREPORTER "SB-a" ZABILJEŽIO; SINDIKALCI OKONČALI PROTEST PRED VLADOM FBiH: "Idite vi u Njemačku, HOĆEMO PLATU OD 1.000 KM, FADILE, ODLAZI..." (FOTO)

Ukazali su i na to kako su žene posebno nezaštićene i da dobijaju otkaze kada zatrudne ili stupe u bračnu zajednicu. Prozvali su cijelu Vladu FBiH, ali pred radnike niko nije izašao.

  • Vijesti

  • 24. Jun. 2021  24. Jun. 2021

  • 1

Članovi Saveza samostalnih sindikata BiH okončali su proteste ispred zgrade Vlade FBiH. Poručili su im: "Vi niste legalni. Idite vi u Njemačku, a ne naša djeca. Fadile, odlazi!"

“Mi smo verifikovani. Ti nisi izabran. Nije te narod izabrao. Hoćemo platu od 1.000 KM. Je li vas stid?”, uzvikuju sindiklaci ispred zgrade Vlade FBiH.

Danas su stigli sindikalci iz svih dijelova Federacije s, kako kažu, jednim ciljem – plata od 1.000 KM.

“Fadile, je li te stid hodati Gradačcom i davati platu od 400 KM? Je li vas stid da se radnici vakcinišu u Srbiji, a ne u svojoj zemlji? Naš dodatni zahtjev danas je – Fadile, odlazi”, rekao je Šatorović.

Ponovili su svoje zahtjeve.

Ukazali su i na to kako su žene posebno nezaštićene i da dobijaju otkaze kada zatrudne ili stupe u bračnu zajednicu. Prozvali su cijelu Vladu FBiH, ali niko nije izašao ispred radnika, piše N1.

Danas su trebali biti održani i protesti Sindikata doktora medicine i stomatologije, ali su otkazani.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...