SDP BIH PROZVAO KOLEGE IZ HRVATSKE: “Sramno, prodajete se HDZ-u za šačicu glasova, jasno ste skrenuli udesno”

Očigledno je da je SDP Hrvatske godinama na tragu razmišljanja i uvjerenja svog bivšeg predsjednika Zorana Milanovića, koji već zadugo, a to čini i sada, BiH posmatra kao skupinu plemena, zaključuju iz SDP BiH

  • Politika

  • 26. Jun. 2021  

  • 3

Socijaldemokratska partija BiH nazvala je sramnim poteze zastupnika SDP-a Hrvatske Romane Jerković, Predraga Freda Matića, Biljane Borzan i Tonina Picule, koj su glasali protiv usvajanja Rezolucije o Bosni i Hercegovini Evropskog parlamenta.

Kako su rekli, očigledno je da je SDP Hrvatske godinama na tragu razmišljanja i uvjerenja svog bivšeg predsjednika Zorana Milanovića, koji već zadugo, a to čini i sada, BiH posmatra kao skupinu plemena.

-Stoga je potpuno jasno zašto podržavaju HDZ Bosne i Hercegovine i njihove nazadne ideje o legitimnom predstavljanju naroda, što HDZ godinama pokušava nametnuti, ucjenjujući sve one koji su jasno i glasno stali u odbranu građanskog koncepta Bosne i Hercegovine, kažu iz SDP-a BiH.

Dodali su da im je jasno da je SDP Hrvatske u posljednjoj dekadi skrenuo udesno, nadajući se da će time pridobiti barem šačicu glasača desnice, ali kako iz godine u godinu sve dublje tonu tražeći se u desnom glasačkom tijelu, nije im jasno zašto ne odustanu od tog koncepta.

-Koncept, za koji smo se nadali da će biti napušten izborom novog predsjednika SDP-a Hrvatske Peđe Grbina, koji je jedini godinama ukazivao na pogubnu politiku Milanovića spram BiH. Međutim, očigledno je da je nastavio njegovim koracima, pod pritiskom socijaldemokratskog desničara Tonina Picule, naglašavaju iz SDP-a BiH.

U zaključku su pozvali "višedecenijske partnere i prijatelje iz SDP-a Hrvatske da prestanu sa praksom miješanja u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine i odustanu od desničarske politike, čime će sigurno poboljšati svoj politički status u Hrvatskoj".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...