SDP O AFERI "KISIK": “Umjesto da priznaju grešku, zvaničnici iz RS-a optužuju druge"

Pozivaju nadležne entitetske i državne istražne organe da što prije provedu istragu o upotrebi nečistog kiseonika u bolnicama širom RS-a.

  • Vijesti

  • 02. Okt. 2021  02. Okt. 2021

  • 1

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine daje punu podršku radu državne Agencije za lijekove i medicinska sredstva i osuđuje svaki napad na jednu od najbitnijih državnih agencija, a u vezi sa aferom "Kisik" u Republici Srpskoj.

"Svjedoci smo kako je u posljednjih nekoliko dana ova Agencija pod pritiskom rukovodećih ljudi u vlasti Republike Srpske, pogotovo premijera manjeg bh. entiteta Radovana Viškovića i ministra zdravstva Alana Šeranića", rekli su iz SDP-a.

Navode kako su pritisci počeli kada je otkriveno da vlasti iz RS-a nabavljaju, po zdravlje građana opasan kiseonik, od firme koja nema dozvolu Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Na ovaj način su svjesno nanijeli štetu građanima, koji su najveće žrtve ove afere. Umjesto da priznaju svoju grešku, koja je vjerovatno neke od građana RS-a koštala i života, zvaničnici ovog entiteta bez razloga optužuju Agenciju za lijekove i medicinska sredstva o tome kako Agencija nema odgovarajuće kapacitete za kontrolu kvaliteta kiseonika i nestručan kadar, što je apsolutna laž", rekli su.

Pozivaju nadležne entitetske i državne istražne organe da što prije provedu istragu o upotrebi nečistog kiseonika u bolnicama širom RS-a.

"Nepojmljivo je da su čelnici RS-a, ali i SNSD-a, na ovaj način ostvarivali ekstra profit preko firme koja je bliska njima, a da im u isto vrijeme život građana RS- a ništa ne vrijedi", rekli su iz SDP-a.

Osim toga, pozvali su nadležne organe i da se pozabave da li je bilo sličnih slučajeva i u Federaciji BiH, jer u nekim slučajevima postoje indicije da se sličan kiseonik koristi i u nekim bolnicama u FBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...