STRAVIČNO NEVRIJEME U MOSKVI: Snimci koji dolaze iz glavnog grada Rusije, lede krv u žilama (VIDEO)

Orkanski vjetar izazvao haos u glavnom gradu Rusije.

  • Svijet

  • 28. Jun. 2021  29. Jun. 2021

  • 0

Nakon talasa jakih vrućina Moskvu je iznenada jutros zahvatilo stravično nevrijeme koje je ličilo na scene apokalipse iz holivudskih filmova.

Preko vikenda je temperatura u hladovini u Moskvi bila nevjerovatnih 36 stepeni, da bi se u ponedjeljak ujutro nebo zacrnilo. Ubrzo je krenuo orkanski vjetar koji je izazvao haos u glavnom gradu Rusije.

U ulici Pravda pao je krov na ulicu što je zabilježila i kamera.

Snimci koji su osvanuli na društvenim mrežama pokazuju apokalipsu koja je zadesila Moskvu. Tako su iznenada osvanuli snimci trenutka kada je grom udario u trafostanicu u mjestu Šelkovo istočno od Moskve i izazvao eksploziju i havariju.

Ostali snimci zabilježili su i trenutak kada je jak vjetar srušio građevinski kran koji je pao na dalekovod. Ništa bolje nisu prošle ni zgrade od kojih su neke ostale bez krova koji je pao na ulicu.

Ruski mediji javljaju i kako je avenija Vernadski bila potuno pod vodom, zbog čega je saobraćaj stao.

Kritično je bilo i na metro stanici Lansenevo, na jugu Moskve gdje je velika količina vode jurnula poput bujice niz stepenice u metro stanicu, prenosi Raport.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...