"ZMAJICA" SE VRAĆA U WNBA LIGU: Jonquel Jones se pridružuje Connecticut Sunu, svi imaju velika očekivanja od nje

Popularna "Zmajica" Jonquel Jones treba proći Covid-19 prokotol prije nego što se pridruži ekipi Connecticuta u Washingtonu uoči utakmice protiv Mysticsa.

  • Sport

  • 29. Jun. 2021  30. Jun. 2021

  • 0

Klub iz WNBA lige Connecticut Sun sprema se da u svoje redove vrati reprezentativku Bosne i Hercegovine Jonquel Jones, piše poertal Greenwitch Time.

Popularna Zmajica Jonquel Jones treba proći COVID-19 prokotol prije nego se pridruži ekipi Connecticuta u Washingtonu uoči utakmice protiv Mysticsa.

"Pokušavamo je provući kroz sve ove protokole i imati je za naredni susret. Ona treba proći još jedan dan kroz negativne testove", izjavio je trener Connecticut Suna Curt Miller.

Jones je u prosjeku postizala 24,3 poena po utakmici kao i 16,3 skoka za Bosnu i Hercegovinu po čemu je bila najbolja igračica FIBA EuroBasketa. Jonquel Jones izabrana je u najbolju petorku Evropskog prvenstva uz Francuskinju Endene Miyem, Belgijke Emmu Meesseman i Julie Allemand i Srbijanku Sonju Vasić.

Bosna i Hercegovina završila je na petom mjestu na turniru.

"Sigurno su igračice Connecticut Suna uzbuđenje što se Jonquel Jones vraća i to se od nje i očekuje. Kakav sjajan početak sezone je imala. Nadamo se da će nastaviti pružati sjajne partije kakve je imala prije odlaska", napominje Miller.

K. S.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...