VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U ZAGREBU: Među uhapšenima direktor HRT-a, Bandićev vozač...

U toku je nova velika akcija policije i USKOK-a.

  • Regija

  • 30. Jun. 2021  30. Jun. 2021

  • 0

Kako piše "Jutarnji list", policija je rano jutros pod rukovođenjem USKOK-a "pokucala" na vrata više osoba na području Zagreba.

Navodno se radi o sumnji u počinjenje koruptivnih krivičnih djela, i to mahom vezanih za poslove zagrebačke Gradske uprave.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o sumnjama u krivična djela počinjena u vrijeme bivše Gradske uprave, koncem prošle i u prvoj polovici ove godine.

Među uhapšenima je, navodno, nekoliko poznatih osoba, a jedna od njih je i direktor HRT-a Kazimir Bačić.

Policija je jutros došla u pretres njegovog doma na zagrebačkom Tuškancu, a za sada nema službenih informacija za šta ga konkretno tereti.

Međutim, neslužbeno se spominje njegov odnos s vlasnikom bivše tvornice TEŽ Milanom Lončarićem i njegovim građevinskim projektom "Vrtovi svjetla" na lokaciji bivše tvornice. Navodno je priveden i Lončarić.

Portal "Index" javlja kako su među uhapšenima Zdravko Krajina, Miodrag Demo, Denis Mohenski, Andreja Čeklić, Jelena Šulentić i Vladimir Džaja.

Zdravko Krajina je vozač pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Miodrag Demo bio je Bandićev pročelnik Ureda za branitelje.

Denis Mohenski bio je "kralj zagrebačkog Adventa", koji je raspolagao velikim brojem adventskih kućica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...