UHAPŠEN MUŠKARAC U SARAJEVU: Bacio bombu na Kovačićima, oštećen stambeni objekat i dva automobila

Sedmog jula iza ponoći, u 01,40 sati, obaviještena je PU Novo Sarajevo da je u ulici Radnička, općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu.

  • Hronika

  • 08. Jul. 2022  08. Jul. 2022

  • 0

Sedmog jula iza ponoći, u 01,40 sati, obaviještena je PU Novo Sarajevo da je u ulici Radnička, općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih, dok je došlo do oštećenja na stambenom objektu, kao i na dva motorna vozila, vlasništvo N. K. i M. K. iz Sarajeva, koja su se nalazila parkirana u neposrednoj blizini. 

O ovom slučaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, policijski službenici su došli do saznanja da je mogući izvršilac H. D, rođen 1966.godine, nastanjen u Sarajevu.

Na osnovu pribavljene sudske naredbe, izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija koju koristi H. D. na području općine Novo Sarajevo. Tom prilikom kod njega je pronađen i oduzet pištolj marke “ČZ”, val. 7,65 mm sa okvirom i 18 metaka istog kalibra.

Lice D.H. je ispitano u svojstvu osumnjičenog za krivična djela iz člana 323. stav 1. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti) i člana 74. stav 1. tačke a. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo, a po nalogu dežurnog tužioca, službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...