KRIVOKAPIĆA OPTUŽUJU DA IZJAVAMA DIŽE TENZIJE, A ON TVRDI: "Kada bi analizirali izjave Đukanovića, lako bi..."

Premijer Crne Gore rekao je da nijednu izjavu o događajima u Crnoj Gori nije dao bez prethodnog prikupljanja i analize podataka.

  • Regija

  • 30. Jun. 2021  01. Jul. 2021

  • 0

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić za Radio Slobodna Evropa tvrdi da nijednu izjavu o događajima u Crnoj Gori nije dao ishitreno, bez prethodnog prikupljanja i analize podataka.

Krivokapić je odgovorio na upit da prokomentariše nekoliko slučajeva u kojima su zvaničnici, uključujući i njegov kabinet, reagovali na osnovu netačnih ili nepotpunih informacija koje su objavili mediji.

Jedan takav primjer je objava informacije da je na Cetinju 27. juna napadnut sveštenik Srpske pravoslavne crkve sa sinom, koju su odmah po objavi komentarisali premijer Zdravko Krivokapić i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić osuđujući napad. U policijskom saopštenju istog dana navodi se da "nije bilo fizičkog napada".

Premijer Krivokapić je odgovorio da smatra da nije ishitreno reagovao te da se dogodio napad, iako ne fizčki, o kome je, kako tvrdi, imao zvanične informacije:

"Zar ugrožavanje lične sigurnosti neko može da nazove 'nije bilo napada'? Zar prijetnje, psovke i pokušaj fizičkog nasrtaja nisu napadi?", naveo je Krivokapić za RSE.

Kazao je i da nijednu izjavu o događajima u Crnoj Gori nije dao bez prethodnog prikupljanja i analize podataka.

"Zdrav ambijent nastaje tako što se jasno utvrđuje odgovornost svih činilaca društvene zajednice. Svjedoci smo serije neodmjerenih, zapaljivih i nedgovornih izjava političara koji je zaposjeo najvišu ustavnu poziciju u državi i nije predmet analize", kazao je on.

Krivokapić kaže da kada bi mediji i državni organi analizirali izjave predsjednika Đukanovića, lako bi došli do rješenja "enigme" ko podstrekava i podiže tenzije u Crnoj Gori:

"Kada predsjedniku Đukanoviću gledate kroz prste u Tužilaštvu, ali i u dijelu medija i javnosti, onda je jasno zašto nastaju ovakve situacije", navodi on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...