KINEZI NE POSUSTAJU: Prva šetnja Pelješkim mostom zabilježena kamerom, sve će biti gotovo do…

Radovi na spajanju dijelova rasponske konstrukcije Pelješkog mosta bliže se kraju.

  • Regija

  • 02. Jul. 2021  02. Jul. 2021

  • 0

Od 2.404 metra, koliki je raspon mosta, postavljeno je 2.229 metara, što je 93 posto.

Rano jutro na gradilištu Pelješkog mosta. Radnici koji su podizali i cijelu noć zavarivali spojni segment konstrukcije mosta, odlaze s posla.

- Možete vidjeti da smo spojili stupna mjesta 5 i 6. Išlo je mnogo brže i bolje nego prošli put, kad smo postavljali spojni segment između S4 i 5 - kaže Wu Zongijan, inženjer na gradilištu Pelješkog mosta-CRBC. Novi radnici odmah pristižu i odmah dobivaju upute za nastavak radova.

- U tijeku su radovi pozicioniranja i pričvršćivanja upasnog, spojnog segmenta i nastavlja se odmah sa zavarivanjem dan i noć. Radimo u tri smjene koliko je potrebno - naglašava Ivica Granić, voditelj montaže rasponske konstrukcije Pelješkog mosta - CRBC.

Time se od strane Komarne dobilo 870 metara mosta u jednom komadu. No, i konstrukcije između ostalih stupova najvećim su dijelom spremne za spajanje. Između stupnih mjesta 6 i 7 prestalo je, također, za postaviti spojni segment. Dizalice su spremne i kroz nekoliko dana taj će se posao, najvjerovatnije, odraditi.

- Evo, jučer prazna rupa između stupova, jutros se dođe, a ono spojeno - kaže Martin Vuica za HRT.  

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...